UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Banca Intesa dobitnik priznanja magazina Global Finance

2 min read
Podeli

Beograd, 12. oktobar 2015. – Međunarodni finansijski časopis Global Finance proglasio je Banca Intesa za „Najbolju banku u Srbiji“ u 2015. godini na svečanoj ceremoniji koja je održana u Limi, prestonici Perua, tokom trajanja godišnjeg sastanka Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

Ova prestižna nagrada dodeljena je u okviru tradincionalnog izbora za „Najbolje banke sveta“, koji je ove godine obuhvatio 143 zemlje i osam regiona. Prilikom donošenja odluke, urednici magazina Global Finance vodili su se nizom kriterijuma uključujući razvoj i rast obima poslovanja, kao i inovativnost proizvoda, ali i stručnim mišljenjem analitičara, konsultanata, rejting agencija i rukovodilaca kompanija.

„Ovo renomirano priznanje valorizuje uspeh i istrajnost Banca Intesa da u otežanom poslovnom okruženju dosledno sprovede strategiju u čijoj su osnovi stabilnost poslovanja i dugoročna održivost zasnovana na kvalitativnom rastu, inovativnosti i operativnoj efikasnosti, zbog čega smo posebno ponosni na ovu nagradu. Usmerenost na potrebe i zadovoljstvo klijenata kroz savremene proizvode i uslugu najvišeg kvaliteta, uz stalno ulaganje u tehnološka unapređenja i nove kanale distribucije i u narednom periodu će ostati polazište sa kojeg ćemo delovati težeći da doprinesemo razvoju privrede i unapređenju kvaliteta života građana“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupa u okviru koje posluje Banca Intesa, dobila je i priznanje za najbolju banku na tržištu Italije.

Banca Intesa posluje sa 1,66 miliona klijenata i već osam godina zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije mereno ključnim pokazateljima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, plasmanima i depozitima. Banca Intesa je lider i u segmentu platnog prometa, kao i kartičarstva sa 1,4 miliona izdatih debitnih i kreditnih kartica, a pored toga ima i najrazvijeniju mrežu POS terminala i bankomata na domaćem tržištu, kao i poslovnu mrežu sastavljenu od preko 170 ekspozitura širom Srbije.

Magazin Global Finance, osnovan 1987. godine sa sedištem u Njujorku, ima više od 50.000 čitalaca u 180 zemalja sveta. Časopis dodeljuje godišnje nagrade najuspešnijim finansijskim institucijama širom sveta koje su demonstrirale najveću posvećenost tržištima na kojima posluju i pokazale duboko razumevanje specifičnih potreba svojih klijenata.

Izvor: Banca Intesa

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link