UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

NIS otvorio prvu pumpu prirodnog gasa u Srbiji

2 min read
Podeli

Novi Sad, 12. oktobar 2015. – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa generalnim direktorom “Naftne industrije Srbije” (NIS) Kirilom Kravčenkom prisustvovao je otvaranju CNG punionice na “NIS petrol” benzinskoj stanici “Novi Sad 10” na Sentandrejskom putu. Tom prilikom održana je prezentacija vozila na pogonsko gorivo CNG, kako putničkih, tako i teretnih.

– Drago mi je da je “Naftna industrija Srbije” prvu maloprodajnu stanicu za točenje CNG-a otvorila u Novom Sadu. Grad ima dobar partnerski odnos sa NIS-om, najvećom kompanijom koja posluje u Srbiji, društveno-odgovornom, sa kojom godinama realizujemo veliki broj zajedničkih projekata. NIS izdvaja velika sredstva za sve lokalne samouprave u kojima posluje, a za grad u kojem je njeno sedište – Novi Sad, ulagao je kako u nevladin sektor, tako i u organizacije iz oblasti sporta, socijalne zaštite i kulture. NIS od danas omogućava Novosađanima, i naravno ljudima koji dolaze u Novi Sad, da toče jedan novi energent koji je efikasniji, ekonomičniji i koji daje poseban značaj u oblasti zaštite životne sredine. Drago mi je da smo partneri “Naftne industrije Srbije” i što u saradnji i sa drugim renomiranim kompanijama, partnerima u ovom procesu, kao što su “Fiat Chrysler Automobili Srbija”” i “Iveco”, vlada dobra sinergija koja je posebno značajna i dobra za celokupnu privredu Srbije – rekao je gradonačelnik Vučević.

Kompanija NIS je do sada prodavala komprimovani prirodni gas kroz sistem veleprodaje, a punionica na NIS petrol stanici u Novom Sadu je prva maloprodajna jedinica ovog energenta. Komprimovani prirodni gas koristi se kao alternativno gorivo za sve vrste vozila, ali i kao važan energent u industriji. Smatra se gorivom budućnosti, kako zbog svojih ekoloških osobina, tako i zbog ekonomske isplativosti.

Generalni direktor “Naftne industrije Srbije” Kiril Kravčenko rekao je, obraćajući se prisutnima, da kompanija NIS namerava da širi svoju delatnost u tom pravcu. Otvaranjem ove punionice NIS je već postao lider u inovacijama na tržištu Srbije uvrstivši u svoju ponudu i komprimovani prirodni gas, a u planu je da do 2020. godine ima maloprodaju CNG-a na 20 benzinskih stanica širom Srbije, navedeno je u saopštenju.

Izvor: ekapija

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link