UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Banca Intesa obeležava Svetski dan štednje u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije i Forumom za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Beograd, 9. novembar 2018. – Povodom Svetskog dana štednje Banca Intesa pod pokroviteljstvommatične grupacije Intesa Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu, a u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije i Forumom za odgovorno poslovanje nastavlja program finansijske edukacije i podizanja svesti o značaju finansijske pismenosti kroz seriju edukativnih seminara „Rizik?To je ženski posao“, namenjenih ženama preduzetnicama.

Seminari će tokom Nedelje štednje, od 31.10. do 05.11.2018. godine biti održati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a vodiće ih kako zaposleni Banca Intesa, tako i eksterni predavači. Planirano je da se kroz ovaj program dodatno edukuje i društveno i ekonomski osnaži oko 200 žena preduzetnica, vlasnica preduzeća, direktorki socijalnih preduzeća, odnosno startap kompanija širom Srbije.

Kroz interaktivne radionice, koje će biti održane u četiri grada Srbije, realizovaće se program podeljen u tri segmenta. Predavanjem pod nazivom „Imam savet za vas“, predavači iz Banca Intesa će skrenuti pažnju na najznačajnije termine iz oblasti finansija, pojasniti pojmove upravljanja rizicima u finansijama i privatnom životu i govoriti o pametnom investiranju. U okviru druge teme „Imam priču za vas“, insiprativne dame koje su pokrenule sopstveni biznis ili hrabro prošle kroz izazovni period života će se kroz ličnu priču o svojim počecima potruditi da motivišu učesnice da i one krenu sličnim putem, dok će se kroz završno predavanje „Imam motiv za vas“,  govoriti o psihološkim fazama na putu ka ostvarenju cilja i pojasniti emocije koje u ljudima bude reči početak, rizik, strah i uspeh.

Partneri ovogodišnjeg programa su Forum za odgovorno poslovanje i Udruženje poslovnih žena koji će kao prepoznatljivi i kompetentni partneri u dijalogu državnog i privatnog sektora motivisati žene vlasnice sopstvenih biznisa ili direktorke socijalnih preduzeća da uzmu učešće u seminarima u što većem broju, kako u Beogradu, tako i gradovima Srbije.

Program „Rizik?To je ženski posao“ deo je šire inicijative grupe Intesa Sanpaolo pod nazivom „Umetnost štednje“ koja se drugu godinu zaredom sprovodi širom Italije i na tržištima banaka članica ISBD divizije. Inicijativu „Umetnost štednje“ osmislio je Muzej štednje, interaktivna multimedijalna laboratorija grupe Intesa Sanpoalo. Kompletan program aktivnosti je dostupan na www.museodelrisparmio.it i www.gallerieditalia.com

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link