UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Donacija Nordeusa porodilištima u Prokuplju i Zaječaru

2 min read
Podeli

Beograd, 23. mart 2018. – Zvaničnom primopredajom vredne medicinske opreme porodilištima u Prokuplju i Zaječaru danas su u okviru humanitarne akcije Bitka za porodilišta proglašene još dve velike pobede.

Opštoj bolnici “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju od strane kompanije Nordeus i Fonda B92 uručena je oprema koja košta skoro 45.000 evra, dok je služba za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Zdravstvenog centra Zaječar dobila donaciju vrednu preko 25.000 evra.

Od početka akcije Bitka za porodilišta kompanija Nordeus obezbedila je više od 880.000 evra za nabavku ginekološke, neonatološke i druge neophodne opreme za zbrinjavanje majki i beba u 14 srpskih porodilišta, među kojima su i zaječarsko i prokupačko.

Ova dva porodilišta danas su obišli i zaposleni u Nordeusu Svetlana Veljković i Petar Dobrota i tom prilikom poručili: “Ponosni smo što smo deo inicijative koja doprinosi stvaranju lepšeg i sigurnijeg okruženja za mališane. Vraćanje zajednici je sastavni deo kulture Nordeusa i identiteta naših zaposlenih..U budućnosti ćemo nastaviti da na različite načine doprinosimo unapređenju nege, zdravlja i edukacije najmlađih članova našeg društva. Nadamo se da će i druge kompanije prepoznati značaj ove inicijative i na svoj način doprineti boljoj budućnosti naše dece”.

Od sredstava koje je Nordeus prikupio za porodilište u Prokuplju kupljeni su aparat za anesteziju, operaciona lampa, pacijent monitor sa EKG-om i dva porođajna stola koji su zamenili stolove stare više od 40 godina. Zahvaljujući velikoj donaciji u ovoj ustanovi otvorena je još jedna operaciona sala, a predviđena je isključivo za carske rezove i u nju su smešteni novi aparat za anesteziju i operaciona lampa.

Zahvaljujem se u ime svih zaposlenih ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, ali i u svoje lično ime kompaniji Nordeus i Fondu B92 koji su u ime akcije Bitka za porodilišta došli u Prokuplje i doneli ovu vrednu donaciju. Naša bolnica ima uspešnu saradnju sa Fondacijom B92 već dugi niz godina i nadamo se da će se ona nastaviti i dalje“, rekla je direktorka ove ustanove dr Snježana Arsić.

Ovom prilikom za porodilište u Zaječaru obezbeđen je reanimacioni sto, pacijent monitor sa EKG-om i dva porođajna stola.

Direktor Zdravstvenog centra Zaječar dr Miroslav Stojanović takođe se zahvalio donatorima i istakao: “Posebno nam je drago što su zaposleni u kompaniji Nordeus ti koji su odlučivali o tome gde će sredstva biti usmerena i što su među njima i zaposleni poreklom iz Zaječara koji su rešili da pomognu zajednici u kojoj su rođeni i odrasli”.

Predsednik UO Fonda B92 Veran Matić zahvalio se kompaniji Nordeus koja je prepoznala važnost jedne od najvećih humanitarnih akcija ikada izvedenih na ovim prostorma: “Nordeus je pružio veliku podršku za stvaranje boljih, lepših i sigurnijih  uslova za zbrinjavanje, negu i lečenje na mestima na kojima naše bebe dolaze na svet i mi smo im kao nosioci akcije Bitka za porodilište neizmerno zahvalni. Pozivamo i druge društveno odgovorne kompanije da u skladu sa svojim mogućnostima slede ovaj pozitivan primer kako bismo zajedničkim snagama što pre obezbedili adekvatnu opremu za još 12 ustanova.”

U okviru akcije Bitka za porodilišta do sada je proglašeno ukupno 40 pobeda, odnosno toliko porodilišta u Srbiji dobilo svu neophodnu opremu, ukupne vrednosti oko 3 miliona evra.

Izvor: fondb92.org

Tagovi:
DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link