UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Održana jedanaesta dodela Virtus nagrada za filantropiju

2 min read
Podeli

Beograd, 24. mart 2018. – Trag fondacija jedanaestu godinu za redom dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, s ciljem da se oda priznanje i javno istaknu kompanije i pojedinačni darodavci koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima.

Dobitnicima su nagrade uručili Nj. E. Kajl R. Skat, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Nj. E. Džulija Fini, ambasadorka Australije u Srbiji, Nj. E. Arne Sanes Bjornstad, ambasador Norveške u Srbiji i Mateja Norčič-Štamcar, zamenica Šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji.

IGPA8766

Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Delta Holding. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje nagradu je dobio Rudnik i flotacija Rudnik d.o.o., a nagrada za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora pripala je Nelt Co d.o.o.  Kompanija Nag d.o.o. dobitnik je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, dok je nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio Milorad Jurković – Stolar Mile, dobrotvor iz Beočina. Dobitnici specijalnih nagrada su Banca Intesa a.d. za program korporativnog volontiranja „Intesa od srca“, Vesna Bondžić iz Vrnjačke Banje za individualni doprinos razvoju filantropije u lokalnoj zajednici i Jovan Simić iz Beograda nagradu za mladog filantropa.

IGPA8586

Kroz VIRTUS nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija već 11 godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče veći broj kompanija i pojedinaca da se uključe u programe i inicijative za opšte dobro. Odličan odziv prijavljenih svake godine, posebno prijavljenih kompanija, pokazuje da je filantropija u mnogome postala sastavni deo strategija poslovanja većinskog dela korporativnog sektora. Kompanije su učestvovale u različitim filantropskim projektima, kroz donacije u novcu i robi, volontiranju, transferu znanja.

Konkurs za ovogodišnju VIRTUS nagradu, koja se dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Fondacijom Č.S. Mot i Fondacijom braće Rokfeler (RBF), bio je otvoren od 16. januara do 14. februara 2017. godine. Više detalja o VIRTUS nagradi i Trag fondaciji možete pronaći na sledećem linku: https://www.tragfondacija.org/virtus

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link