UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Coca-Cola HBC Nestlé Adriatic S Vesti

Dve članice Foruma za odgovorno poslovanje među finalistima za Nacionalnu nagradu “Đorđe Vajfert”

2 min read
Podeli

April 13 – Na Drugom sastanku žirija Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, koju organizuje Privredna komora Srbije, izabrano je 15 finalista Nagrade za 2022. godinu. Članovi stručnog žirija su glasali o kompanijama koje su se plasirale u drugi krug i od ukupno 28 izabrali su po 5 privrednih društava u sve tri kategorije – velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva. Među finalistima u kategoriji velikih privrednih društava, našle su se I dve članice Foruma za odgovorno poslovanje – Coca Cola HBC Srbija i Nestle Srbija.  

Finalisti takmičenja za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ 2022 u kategoriji velikih privrednih društava, po abecednom redu, su: Coca Cola HBC Srbija, Comtrade System Integration doo, Grundfos Srbija doo, MK group doo i Nestle Srbija. Finalisti u kategoriji srednjih privrednih društava su: Bexexpress doo, eFront doo, Klett izdavačka kuća doo, Koto doo i Vega IT doo. U finale u kategoriji malih/mikro firmi plasirali su se: Čepom do osmeha, Legacy International doo, Predstavništvo Mastercard Europe SA, Socijalna sinergija doo i Zacs Team doo. 

Žiri je svoje odluke donosio na osnovu poznavanja stanja društvene odgovornosti u Srbiji, kompletne dokumentacije o kandidatima (aplikacija, projekat, evaluacija, izveštaji Verifikacionog tima PKS), kao i lične percepcije. U sastavu ovogodišnjeg žirija su predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Fakulteta organizacionih nauka i Smart kolektiva. 

Kompanije koje su ušle u finale predstaviće se članovima žirija na trećem sastanku koji će biti održan 26. aprila 2023. godine. 

Nacionalnu Nagradu za DOP Privredna komora Srbije tradicionalno dodeljuje već petnaest godina. U devetom ciklusu stiglo je 35 prijava na konkurs, koji je bio otvoren za sva privredna društva do 10. januara 2023. 

Završna svečanost i proglašenje laureata biće održana 15. maja 2023. godine. Ovo priznanje dodeljuje se bijenalno, svake druge godine. 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link