UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

EBRD obezbedila sredstva za finansiranje žena u biznisu u Srbiji preko UniCredit Banke

1 min read
Podeli

Beograd, 28. decembar 2016. – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je potpisala ugovor za svoj drugi projekat koji sprovodi u okviru Programa podrške ženama u biznisu u Srbiji. EBRD će obezbediti kreditnu liniju u iznosu do 5 miliona evra koju će UniCredit Bank Srbija iskoristiti kako bi uvećala kreditiranje malih i srednjih preduzeća kojima upravljaju žene.

Program EBRD-a, Žene u biznisu Zapadnog Balkana, koji se sprovodi uz podršku međunarodnih donatora, ima za cilj da ženama preduzetnicama, koje generalno posmatrajući teže dolaze do finansijskih sredstava u poređenju sa muškarcima, kako u Srbiji, tako i u većini drugih zemalja gde EBRD posluje, olakša pristup finansiranju i savetovanju. Finansijska sredstva EBRD-a u okviru ovog programa su usmerena ka malim i srednjim preduzećima putem partnerskih banaka, odnosno u ovom slučaju UniCredit Banke Srbija, dok se usluge poslovnog savetovanja pružaju iz EBRD programa pod nazivom Saveti za mala preduzeća, koji je finansiran od strane donatora. U okviru postojećeg programa u Srbiji, donatorska sredstva će obezbediti Vlade Luksemburga i Švedske.

U okviru programa za Zapadni Balkan namenjenog pružanju podrške Ženama u biznisu, EBRD je obezbedila 23,5 miliona evra partnerskim finansijskim institucijama za kreditiranje žena preduzetnica u 5 zemalja. Izgradnja ekonomskog okruženja koje je inkluzivno i samim tim otpornije, jedan je od glavnih strateških prioriteta EBRD-a. Banka je svoju prvu strategiju za rodnu ravnopravnosti usvojila pre godinu dana.

Izvor: bif.rs 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link