UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Konkursi Mala i srednja preduzeća PwC Srbija Vesti

„ESG Lideri“ – Konkurs za lidere u oblasti održivog poslovanja

2 min read
Podeli

Prvi put u Srbiji mikro, mala i srednja preduzeća, velike kompanije, organizacije i pojedinci imaće priliku da budu deo jedinstvenog konkursa „ESG Lideri“, zahvaljujući kojem će biti nagrađivani oni koji kroz unapređenje strateških vizija za održivi razvoj, primenu inovativnih i ekološki prihvatljivih rešenja ili kreiranje obrazovnih programa doprinose društvenoj i ekonomskoj zelenoj transformaciji.

Konkurs koji organizuje članica Foruma za odgovorno poslovanje – kompanija PwC Srbija, biće otvoren 25.marta i trajaće do 22.aprila 2024. godine. Sva preduzeća i organizacije registrovane u Srbiji mogu da se prijave putem sajta https://www.pwc.rs/sr/konkurs-esg-lideri-2024.html. Konkursom će biti obuhvaćene četiri osnovne kategorije: Strategija, Inovacije, Obrazovni program i Lider u održivom razvoju. Udruženja, fondacije i organizacije od opšteg interesa mogu se prijaviti samo u kategoriji “Obrazovni program”, dok samo fizička lica mogu da konkurišu u kategoriji “Lider u održivom razvoju”.

Prijave će biti ocenjene od strane nezavisnog i nepristranog stručnog žirija koji se sastoji od eksperata iz oblasti ESG i filantropije, finansijskih tržišta, nauke i inovacija a to su :

  • Aleksandra Vukosavljević, direktorka EBRD-a za finansijske institucije za Zapadni Balkan i Istočnu Evropu;
  • Aleksandar Janjušević, Viši savetnik u Ministarstvu finansija, Rukovodilac Grupe za računovodstvo i reviziju;
  • Maja Kremić, Nacionalna Direktorka Novak Đoković Fondacije;
  • Dr Mirjana Drenovak Ivanović, redovna profesorka na Pravnom fakultetu, katedra za javno pravo, katedra za teoriju, sociologiju i filozofiju prava;
  • Nj.E. Džajlz Norman, ambasador Kanade u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji;
  • Zoja Kukić, poslovna konsultantkinja u oblasti inovacija, digitalne transformacije i startap zajednice;
  • Biljana Bogovac, rukovodeća partnerka kompanije PwC Srbija.

Žiri će pažljivo proceniti sve prijave, osiguravajući nepristrasnu i pouzdanu ocenu.

„ESG Lideri“ nagrade predstavljaće veliko priznanje za posvećenost ESG principima i praksama i istaći one koji podstiču na odgovoran pristup u svakom segmentu poslovanja. Konkurs predstavlja i jedinstvenu priliku da se postave visoki ciljevi i da svi njegovi učesnici zajedno rade na povećanju svesti o značaju ESG standarda i njihovoj primeni.

Značajno je podsetiti da je Evropska unija usvojila Direktivu o dubinskoj analizi korporativne održivosti koja će stupiti na snagu početkom 2024. godine. Ova direktiva će dodatno uticati na obavezu izveštavanja o održivosti za pravna lica sa 250 zaposlenih od 2025. godine. Srbija je uvela obavezu nefinansijskog izveštavanja za velika pravna lica, sa više od 500 zaposlenih, u skladu sa pravnim okvirom Evropske Unije. Ovo izveštavanje obuhvata sve aktivnosti kompanija koje imaju za cilj poštovanje ili ispunjavanje ESG standarda.

Za više informacija o konkursu „ESG Lideri“ možete se obratiti kontakt osobama iz kompanije PwC Srbija putem mejla: jelena.miletic@pwc.com i teodora.pasulj@pwc.com.

Kompanija PwC Srbija jedna je od članica mreže Forum za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj.    

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link