UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Heineken Vesti

Heineken – Nova članica Foruma za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Mreža Forum za odgovorno poslovanje osnažena je još jednom novom članicom. Heineken, renomirana svetska kompanija u proizvodnji piva, pridružila se nizu kompanija posvećenih principima održivog razvoja i aktivnom partnerstvu sa zajednicom. 

HEINEKEN je najrasprostranjeniji proizvođač piva na svetu i ima vodeću ulogu u razvoju i marketingu premium pivskih brendova i cidera. Broj zaposlenih iznosi više od 84,000, a kompanija posluje u 165 pivara, sladara i drugih proizvodnih pogona širom sveta. 

U Srbiji, kompanija HEINEKEN Srbija predstavlja proizvođača piva koji aktivno posluje u dve pivare, Zaječaru i Novom Sadu. Dok je pivara u Zaječaru ponosna na svoju dugogodišnju tradiciju i pivarsko umeće koji datiraju još od 1895, pivara u Novom Sadu je jedna od tehnološki najrazvijenijih u regionu. 

Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja, distribucija i prodaja piva. Portfolio brendova čine: Heineken, Heineken Silver, Heineken 0.0, Amstel Premium Pilsener, Kapuziner Weissbier, Krušovice Svetle, Sol, Zaječarsko, Zaječarsko Crno, Laško Zlatorog, Laško Zlatorog 0.0, Laško Malt Mix 0.0, Birra Moretti i PilsPlus. 

Kompanija HEINEKEN Srbija posvećena je inovacijama, dugoročnim investicijama u svoje brendove, dobro organizovanoj prodajnoj egzekuciji, a fokusirana je i na efikasno upravljanje troškovima. Kroz strategiju „Stvarajmo bolji svet (Brew a Better World)“, održivost čini sastavni deo poslovanja i pruža dodatnu vrednost za sve stejkholdere. Program kompanije HEINEKEN “Stvarajmo bolji svet” čini sastavni deo poslovne strategije “EverGreen”. Započet 2009. godine, danas obuhvata set ambicioznih planova i obaveza sa ciljem da ostvari pozitivan uticaj na životnu sredinu, u domenu društvene održivosti, ali i promocije odgovorne konzumacije alkohola.  

Transparentnost u svakodnevnom radu i komunikaciji, poštovanje za pojedinca, lokalnu zajednicu i društvo, strast prema kvalitetu i korporativna društvena odgovornost predstavljaju ključne vrednosti kompanije. 

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj.  

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link