UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Eurobank – Godina dobrih dela

2 min read
Podeli

Beograd, 23. februar 2016. – Ovu 2016. godinu, Eurobank je započela novim projektom „Eurobank – godina dobrih dela“ koji sve zaposlene okuplja oko humanih akcija – pomoći osetljivim grupama društva i promocije zajedništva i volonterizma.

Projekat “Godina dobrih dela” počeo je već krajem 2015. volonterskom akcijom farbanja ograde i uređenja dvorištva u vrtiću “Biseri” na Paliluli, a nastavljen dodelom knjiga za biblioteku u Osnovnoj školi “Boško Buha” koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju i podelom paketići za decu bez roditeljskog staranja u Domu „Milutin Filipović Jusa“ na Vračaru.

Na Evropskom prvenstvu u vaterpolu određeni broj zaposlenih ustupio je svoje ulaznice i na taj način obradovao članove različitih udruženja. Vaterpoliste Srbije bodrila su deca i roditelji iz Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom “Plava Školjka”, Udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Živimo zajedno”, Doma za nezbrinutu decu “Jovan Jovanović Zmaj”, „Prihvatilišta za decu Beograd“ i najbolji prodavci uličnog magazina “LICE ULICE”.

Akcija je nastavljena doniranjem sredstava Klinici za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije koja je dobila  nove instrumente za videoasistiranu hirurgiju zahvaljujući donaciji Eurobank. Novi instrumenti unaprediće rad lekara u ovoj vrlo zahtevnoj oblasti hirugije, a pacijentima pružiti bolju zdravstvenu zaštitu.

„Svesni smo koliko je zdravstveni sistem jedne zemlje bitan za njeno uspešno funkcionisanje. Donacija najvećem zdravstvenom centru odraz je naše potrebe da se odužimo zajednici i damo podršku onima koji brinu o najvažnijem resursu – zdravlju nacije. U savremenom svetu neophodno je da zastanemo i shvatimo da su projekti društvene odgovornosti najpre stvar ličnog osećaja svesti i savesti,“ rekla je ovom prilikom Slavica Pavlović, član Izvršnog odbora Eurobanke.

Svaki mesec tokom ove godine rezervisan je za najmanje jedno dobro delo konkretne pomoći institucijama od javnog značaja, osetljivim i marginalizovanim grupama ali i pojedincima kojima je neophodna podrška u ostvarivanju svojih ciljeva i ravnopravnosti sa ostalim članovima zajednice u kojoj žive.

Projekat doprinosa društvenoj zajednici „Eurobank – godina dobrih dela” osmišljen je sa ciljem da aktivno uključi zaposlene koji će tokom cele godine serijom društveno odgovornih aktivnosti pomagati marginalizovanim grupama i promovisati humanost i dobročinstvo. Na ovaj način Eurobank želi da pošalje poruku društvenoj zajednici da za dobra dela nije neophodna velika materijalna investicija, već da svaki pojedinac deo svog vremena i minimalnih sredstava može da nameni onima kojima je to najpotrebinje i zbog čega će se osetitit ravnopravnim članovima društva u kome žive.

Izvor: eurobank.rs
          bizlife.rs

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link