UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Startit Centar u Inđiji otvoren uz podršku Telekoma Srbija

1 min read
Podeli

Inđija, 22. februar 2016. – U Inđiji je svečano otvoren novi Startit centar, mesto za razvoj preduzetničkih ideja i biznisa u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koji je među prvima podržala kompanija Telekom Srbija. Time je prošireno partnerstvo Telekoma Srbija i neprofitnog udruženja SEE ICT, osnivača Startit centra, budući da je naša kompanija podržala i beogradski Startit centar izdvajanjem finansijskih sredstava za njegovo opremanje i donacijom telekomunikacione infrastrukture i usluga.

Kako je istaknuto na otvaranju, rad ovog centra doprinosi stvaranju boljih uslova za razvoj startap firmi i preduzetničke zajednice izvan regionalnih centara, što treba da omogući i poboljšanje ukupnog privrednog ambijenta, budući da sektor ICT u značajnoj meri učestvuje u ukupnom BDP-u Srbije.

Startit centar Inđija će okupljati stručnjake iz oblasti tehnologije i dizajna, preduzetnike i inovatore koji žele da pokrenu domaći biznis u oblasti tehnologija sa globalnom perspektivom. Pored co-working dela centra, koji može da primi deset lokalnih startapova, predviđeno je da se u prostorijama centra gotovo svakodnevno organizuju različiti edukativni programi i konferencije koji preduzetnicima treba da pomognu da uspešno pronađu investicije za svoj biznis i da ga potom na adekvatan način ponude tržištu.

Telekom Srbija strateški deluje na podizanju informatičke pismenosti u Srbiji, pre svega kroz stvaranje boljih uslova za sticanje znanja u formalnim obrazovnim institucijama ili putem podrške inicijativama koje podstiču inovativnost i preduzetništvo u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link