UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ završile obnovu vrtića u Ubu

2 min read
Podeli

Ub, 3. septembar 2014 – Zahvaljujući brzoj reakciji Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, nakon dva meseca od početka radova, otvorena je rekonstruisana Predškolska ustanova u Ubu koja je uništena u majskim poplavama.

U okviru projekta „Veliko srce“ koji realizuje sa dugogodišnjim partnerom, Fondacijom „Ana i Vlade Divac“, Eurobank je odmah nakon prolećnih poplava investirala je skoro 70.000 evra za obnovu uništenog obdaništa u Ubu. Tokom letnjih meseci sredstva su uložena u realizaciju potrebnih građevinskih radova, kupovinu nameštaja i neophodne opreme, kao i mobilijara za igralištetako da je obdanište spremno dočekalo mališane.

Prilikom otvaranja vrtića, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja omladine u Vladi Republike Srbije, dr Srđan Verbić, ukazao je još jednom na značaj saradnje svih činilaca društva u naporima da pomognu najugroženijima. “Drago mi je da vidim puno nasmejanih lica i pun vrtić u zgradi koja je pre samo četiri meseca bila poplavljena i potpuno devastirana. Obnova poplavljenih vrtića je u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja smatrana prioritetnim zadatkom. Zato se zahvaljujem Eurobanci i Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ na velikoj pomoći i značajnim sredstvima koja su uložena kako bi ovaj objekat 1. septembra počeo sa radom“ , izjavio je ministar Verbić.

„Kao društveno odgovorna finansijska institucija, Eurobank bila je među prvim kompanijama koja je uputila najneophodniju pomoć za ugrožene nakon majskih poplava širom Srbije. Danas smo svedoci još jedne uspešno realizovane aktivnosti u okviru projekta „Veliko srce“, zahvaljujući kojoj će najmlađi stanovnici Uba moći da nastave svoj život. Verujem da smo poslali poruku da je humanost i pomoć lokalnoj zajednici i dalje na ceni i da je saradnja svih činilaca neophodna za bolje sutra“, rekao je Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora, Eurobank.

Ana i Vlade Divac, osnivači Fondacije koja je dugogodišnji partner na projektu Veliko srce, istakli su da je „od velikog značaja što su ispoštovani predviđeni rokovi i što je vrtić spreman da primi mališane u septembru, kao što je i obećano, ali i što je Veliko srce dodatno finansiralo i postavku novog dečijeg igrališta u dvorištu vrtića, koje inicijalno nije planirano. Zato se radujemo novim projektima sa Eurobankom i novim osmesima dece širom Srbije“.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić se zahvalio Eurobanci i Fondaciji Ana i Vlade Divac na uloženom novcu ali i završetku radova na vreme, čime je omogućeno da se za najkraće moguće vreme mališani vrate u normalan tok. Predsednik je podsetio da je u poplavama tokom maja meseca ove godine, opština Ub pretrpela izuzetno velike štete i da je svrstana među pet najugroženijih opština u Srbiji, mereći štetu koju je poplava ostavila iza sebe. Veliko srce je do sada obradovalo više od 8.000 mališana, zahvaljujući gotovo 22000 klijenata Eurobank koji koriste humanitarnu MasterCard karticu „Veliko srce“.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link