UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Od oktobra pod novim imenom

2 min read
Podeli

Forum za odgovorno poslovanje je novo ime pod kojim će ubuduće delovati Forum poslovnih lidera Srbije, objavljeno je na prijemu koji je upriličen 29. septembra, u Rezidenciji Ambasadora Kraljevine Holandije.

Forum poslovnih lidera osnovan je 2008. godine na inicijativu 14 vodećih kompanija koje su prepoznale neophodnost aktivnog i odgovornog angažovanja biznisa u društvu. “Ponosni smo na sve što smo, kao pioniri praksi društveno-odgovornog poslovanja u Srbiji, ostvarili pod starim nazivom i ostajemo verni misiji koja nas je okupila. Za novo ime opredelili smo se s uverenjem da ono direktnije izražava smisao naših aktivnosti”izjavio je Frederik Kuen, Predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i Predsednik Izvršnog odbora Societe Generale banke Srbija.

Potpredsednik Foruma i generalni direktor Coca-Cola Hellenic, Ramon Vajdinger naveo je u svom obraćanju da će Forum nastaviti da se bavi značajnim oblastima poput socijalne inkluzije, podsticanja preduzetništva i inovacija, transparentnosti u poslovanju, zaštitom životne sredine, kao i da će nastaviti dijalog sa državom i drugim akterima u cilju promovisanja društveno odgovornog poslovanja. “Planiramo da značajno širimo mrežu partnera i saradnika i verujemo da će svi oni, već pri prvom susretu s našim novim imenom, imati jasniju sliku o ciljevima za koje se zalažemo.” izjavio je Vajdinger.

“Od osnivanja Foruma, trudili smo se da promovišemo CSR i njegovu važnost kako za biznis zajednicu, tako i za društvo u celini. Posebno smo ponosni na teme koje smo prvi u Srbiji pokrenuli, poput korporativnog volontiranja, podrške mladim preduzetnicima kroz mentorstva, i postavljanja standarda u merenju i izveštavanju o društveno odgovornom poslovanju.”izjavio je potpredsednik Foruma i partner u kompaniji EY, Stiven Fiš.

Članovi Predsedništva Foruma poželili su dobrodošlicu novim članicama Foruma za odgovorno poslovanje i pozvali sve kompanije koje odgovorno pristupaju poslovanju da se priključe mreži, jer se najveća vrednost Foruma ogleda u saradnji i zajedničkom delovanju. Nove članice Foruma su kompanije Vojvođanska banka, Bambi i GlaxoSmithKline, čijim je predstavnicima na događaju uručen Memorandum o razumevanju.

Forum za odgovorno poslovanje broji 22 članice. Kompanije članice Foruma za odgovorno poslovanje su: Atlantic Grupa, Bambi, Banca Intesa, B92, British American Tobacco, Coca-ColaHellenic, Državna lutrija Srbije, EY, Erste Bank, Eurobank, GlaxoSmithKline, Holcim Srbija, KPMG, Mercator-S, Nestle Adriatic, Philip Morris International, Societe Generale Srbija, Victoria Group, VIP mobile, Vojvođanska banka, Telekom Srbija i Titan Cementara Kosjerić.

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link