UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP

Volonteri pomagali saniranje kuća u Obrenovcu

1 min read
Podeli

Obrenovac, 20. septembar – Veliki broj volontera iz kompanija pomagao je danas građanima Obrenovca u sanaciji njihovih kuća pogođenih poplavama u okviru volonterske akcije Naš Beograd koju su organizovali Forum poslovnh lidera i Smart kolektiv u Obrenovcu, u saradnji sa lokalnim Volonterskim servisom, uz podršku USAID-a preko Instituta za održive zajednice.

Na današnjoj akciji, volonteri su pomogli da se ukloni malter i saniraju unutrašnje prostorije u domovima osam porodica, dok je deo volontera bio angažovan i na uređenju bioskoppa Palež i dvorišta vrtića Nevena.

Akciji su se priključili zaposleni iz kompanija članica Foruma poslovnih lidera, Erste Banka, Vip mobile, Banca Intesa, Societe Generale, Eurobanka, KPMG i Coca-Cola Hellenic. Učešće u akciji uzeli su i Majkl Devenport, Šef delegacije Evropske Unije u Beogradu, Majkl Kirbi, Američki ambasador i Frederik Kuen, Predsednik Foruma poslovnih lidera i predsednik Izvršnog odbora Societe Generale Banke, koji su volontirali zajedno sa svojim kolegama.

Iako je od majskih poplava prošlo  gotovo četiri meseca, mnogi Obrenovčani nisu uspeli da saniraju svoje stambene objekte. Porodice koje uglavnom čine stari, zdravstveno i socijalno ugroženi Obrenovčani, svakodnevno se prijavljuju Volonterskom servisu Opštine za pomoć, jer sami nisu u mogućnosti da organizuju pripremne radove.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link