UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti Volontiranje

Ko su dobitnici Nacionalne nagrade za volontiranje 2018?

2 min read
Podeli

Kategorija: Nagrada za korporativno volontiranje

Beograd, 26. mart 2019. – Sa prvim prolećnim danima kreću i prve korporativne volonterske akcije, a mi se podsećamo najbolje prošlogodišnje akcije koja je nastala kao rezultat saradnje kompanije L’Oréal  Adria Balkan, Centra za unapređenje životne sredine i Udruženja građana “Evo ruka” u Inkluzivnom centru “Mesto susreta” –  na kom roditelji i deca ometena u razvoju imaju priliku da rastu zajedno. Centar služi za organizovanje letnjeg dnevnog boravka, volonterskih akcija, zanimljivih druženja, za proizvodnju zimnice, održavanje sastanaka i razmene, i što je najvažnije – otvoreno je za sve ljude sa dobrom voljom i idejom.

Prošlog jula, povodom internacionalne manifestacije Citizen Day, u Centru je održana velika korporativna volonterska akcija u okviru koje su formirana dva senzorna vrta sa preko 200 sadnica, kao deo buduće terapije za korisnike, oslikana su tri murala u dvorištu, i uređen je sportski teren za košarku i fudbal koji posećuju korisnici centra i lokalno stanovništvo.

Pripremljeno je i preko 100 kilograma džema od kajsije, dok je kroz kreativne radionice napravljen veliki broj različitih umetničkih proizvoda koje Inkluzivni centar zajedno sa džemom i ajvarom prodaje pojedincima i kompanijama, i na taj način doprinosi sopstvenom budžetu.

Inače, Citizen Day je pokrenula kompanija L’Oréal i predstavlja dan doprinosa lokalnim zajednicama koji se sprovodi kao dan volontiranja. To je dan kada se zaposleni u kompaniji širom sveta okupljaju da bi istakli značaj velikodušnosti i solidarnosti među ljudima i kroz volontiranje posvetili svoje vreme nekoj društveno odgovornoj aktivnosti. U sklopu ove inicijative, L’Oréal tim u Srbiji svake godine od 2011. organizuje celodnevnu volontersku aktivnost u okviru kog zaposleni umesto na redovnim poslovima, provode angažovani na konkretnom volonterskom projektu u svojoj lokalnoj zajednici.

Ove godine, u akciji je učestvovalo 116 volontera, koji su donirali više od 800 radnih sati i dali svoj doprinos da ovakav jedan sjajan Centar još kvalitetnije nastavi sa radom.

Kao organizacije koje su pioniri u promovisanju i razumevanju značaja koncepta korporativnog volontiranja za lokalnu zajednicu – Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv ovu inicijativu nagradili su sa prvom Nacionalnom nagradom za volontiranje 5. decembra 2018. – na dan obeležavanja međunarodnog dana volontera u kategoriji Nagrada za korporativno volontiranje.

Dodela Nacionalne nagrade za volotiranje 2018.

“Mi godinama unazad pratimo ovaj konkurs i dobitnike ove nagrade koji su nam bili velika inspiracija , i zato nam je neopisivo drago da smo danas konačno u prilici da budemo ovde. Paralelno smo učili, razvijali se i gledali kako su članice Foruma za odgovorno poslovanje već više od deset godina izuzetno posvećene korporativnom volontiranju. Najveću zahvalnost dugujemo našim partnerima Evo ruka i Centru za unapređenje životne sredine i naredne godine planiramo da nastavimo ovu akciju, nadamo se u još većem opsegu”. Izjavila je Sanja Burg, direktorka korporativnih komunikacija za region Balkana u L’Oréalu  Adria-Balkan.

Nacionalna nagrada za volontiranje dodeljuje se s ciljem da se prepoznaju i promovišu organizacije, pojedinci i kompanije koje su posvetile vreme i veštine unapređenju lokalnih zajednica i života drugih ljudi. Forum za odgovorno poslovanje 2011. godine po prvi put je dodelio Nagradu za korporativno volontiranje u Srbiji, a od prošle godine prvi put Nacionalnu nagradu za volontiranje, i to u 4 kategorije.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link