UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Filantropija Ostalo Vesti

MK Grupa obezbedila zimovanje za decu sa Kosova i iz SOS Dečijeg sela Kraljevo

2 min read
Podeli

Beograd, 08. april 2019. – Kompanija MK Grupa (MK Group) je, desetu godinu zaredom, ugostila na Kopaoniku 30 najboljih učenika osnovnih škola sa Kosova i Metohije i 18 mladih iz SOS Dečijeg sela Kraljevo.

Milica Jovetić iz sektora za korporativnu društvenu odgovornost MK Grupe kazala je agenciji Beta da je ta kompanija obezbedila smeštaj, školu skijanja, plivanje i druge brojne sportsko-rekreativne aktivnosti za decu.

„Nama je zadovoljstvo da učestvujemo u razvoju ove dece. MK Grupa je ugostila 48 dece sa Kosova i Metohije i iz Kraljeva koji su uživali u sedmodnevnom odmoru na Kopaoniku“, rekla je Jovetić.

Po njenim rečima, deca su imala priliku da nauče skijanje, plivanje i kuglanje.
„Neki su se okušali i u fudbalu, košarci i raznim drugim sportskim i zabavnim aktivnostima“, dodala je Jovetić.

Učitelj u osnovnoj školi „Kralj Milutin“ u Gračanici Lazar Danić rekao je da je tradicionalna akcija MK Grupe da nagradjuje učenike te škole „odlična motivacija za njih da ostvare što bolje rezultate“ u toku školske godine.

„Zato smo jako zahvalni predsedniku kompanije MK Grupa gospodinu Miodragu Kostiću na tradicionalnom gostoprimstvu na Kopaoniku i ove godine“, kazao je Danić.

Edukator iz SOS Dečijeg sela Kraljevo Irena Kostadinović istakla je da su se deca odlično provela na zimovanju, a imala su priliku i da, po njenim rečima, nauče nešto novo.
„Ovakav vid druženja je odličan za razvoj mladih“, ocenila je ona.

Kostadinović je zahvalila MK Grupi na organizaciji zimovanja na Kopaoniku, kao i na kontinuiranoj pomoći SOS Dečijem selu Kraljevo.

„Hvala za pomoć našoj ustanovi kroz izgradnju kuće za mlade, edukaciji i sveobuhvatnoj brizi o mladima“, dodala je ona.

Učenica osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici Neda Milkić rekla je da na Kopaoniku boravi prvi put i da najviše uživa u skijanju.“Zahvaljujem se gospodinu Kostiću koji nam je sve ovo omogućio i ove godine“, kazala je ona.

Milorad Antonić iz Zajednice mladih Kraljevo rekao je da je zimovanje koje je organizovala MK Grupa, mogućnost za medjusobno druženje i razmenu iskustava.
„Jako smo srećni što smo imali priliku da naučimo toliko toga novog“, dodao je Antonić.

Briga o deci i mladima je jedan od osnovnih fokusa kompanije MK Grupa, kada je reč o društvenoj odgovornosti.

Osim zimovanja za decu sa Kosova i Metohije i iz SOS Dečijeg sela Kraljevo, MK Grupa je u proteklih pet godina investirala više od četiri miliona evra u više od 500 društveno odgovornih akcija.

Iz MK Grupe posebno ističu izgradnju Kuće za mlade pri SOS Dečijem selu Kraljevo, osnivanje roditeljske kuće pri zadužbini porodice Kostić za boravak dece obolele od raka, osnivanje fondacije „Magnet za ljubav“, kao i podršku mnogim obrazovnim programima namenjenih mladima.

Preuzeto sa: bizlife.rs

Izvor: Beta

Foto: Promo

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link