UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice

Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce posvećen Mihajlu Pupinu

1 min read
Podeli

Beograd, 23. septembar 2014. – Obrazovno-istraživačko društvo Mihajlo Pupin i kompanija Telekom Srbija, uz podršku Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, raspisali su literarni konkurs za sve osnovne i srednje škole u Srbiji posvećen naučniku Mihajlu Pupinu, u okviru obeležavanja 160 godina od njegovog rođenja i 90 godina od kada je za svoju autobiografiju “Sa pašnjaka do naučenjaka”  dobio Pupicerovu nagradu. Tema literarnog konkursa za osnovce je “Moj susret sa Mihajlom Idvorskim Pupinom“, dok bi srednjoškolci trebalo da odgovore  na temu „Mihajlo Idvorski Pupin u susretu sa mnom“.

Cilj konkursa je da se otkrije koliko dobar i snažan primer predstavlja Pupinovo delo danas, a ne postoji prikladniji način da se ovo bogato nasleđe oživi nego u školama.

Zainteresovani učenici svoje radove mogu da pošalju najkasnije do 15. oktobra. Detaljne propozicije i uputstva za slanje, Ministarstvo prosvete  prosledilo je svim školama, a kompanija Telekom Srbija pripremila je vredne nagrade za najbolje radove.

Nagrade će biti uručene na ovogodišnjem Sajmu knjiga, a najbolji radovi biće uvršteni i u stalnu postavku virtuelnog muzeja Mihajla Pupina na sajtu www.mihajlopupin.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link