UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

EUROBANK POMAŽE OPREMANJE PRIHVATILIŠTA ZA DECU

1 min read
Podeli

Beograd, 30. jul 2015. – Eurobank nastavlja sa podrškom ustanovama za staranje o deci i omladini. Predstavnici banke uručili su nameštaj i kancelarijsku opremu Zavodu za vaspitanje dece i omladine, Prihvatilištu Beograd koji će biti iskorišćen za opremanje dečijih i kancelarijskih prostorija.

„Eurobank kao društveno odgovorna kompanija posebnu pažnju poklanja najmlađima. Samo tokom petogodišnjeg trajanja projekta Veliko srce, koji zajednički sprovodimo sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, potrudili smo se da ulepšamo odrastanje više od 8.000 dece u državnim vrtićima širom Srbije. Želja nam je da pomognemo i Prihvatilištu tako što ćemo ulepšati prostor u kome borave“, kaže Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank.

Zavod za vaspitanje dece i omladine godišnje se stara o 400 do 600 dece kroz prihvatilište, dok trenutno ova ustanova radi smanjenim kapacitetima zbog neadekvatnog i malog prostora. Prihvatilište za decu obezbeđuje privremeno i celovito zbrinjavanje dece i omladine oba pola, uzrasta 7-18 godina, koje upute nadležni centri za socijalni rad, organi pravosuđa (sud i tužilaštva) i organi MUP-a.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link