UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

ICT kompanije ujedinjene u humanitarnoj akciji: Gimnazijalci putuju u Hjuston na takmičenje!

1 min read
Podeli

Beograd, 15. april 2019. – Za manje od mesec dana, od kada je odjeknula vest da kragujevački gimnazijalci nemaju sredstava da otputuju na svetsko prvenstvo u robotici i programiranju u Americi, u rekordnom roku prikupljen je sav potreban novac i đaci napokon mogu da odahnu.

Još jednom se pokazalo da zajedničkim snagama možemo mnogo više da postignemo. Veliki broj kompanija i institucija u Srbiji priključio se akciji prikupljanja sredstava za odlazak mladih talenata na ovo renomirano takmičenje, a pet ICT kompanija iz Srbije bile su jednoglasne u svojoj odluci  da podrže mladost i znanje.

Saga, Roaming Networks, Enetel Solutions, Nes Communications i TeleGroup zajednički su podržale ovu akciju i doprinele da gimnazijalci otputuju u Hjuston i tamo se predstave u najboljem svetlu.

Nakon regionalnog Adria takmičenja u Celju, samo jedna srpska ekipa se plasirala na svetsko prvenstvo u Lego ligi u Hjustonu, a to je robotički tim Prve kragujevačke gimnazije – PKGang! Ovaj kragujevački tim radio je na projektu Food – inhalator, sa kojim će se predstaviti na takmičenju. Projekat je zasnovan na malom uređaju kojim se pojačava ukus hrane kod osoba koje imaju oslabljena čula ukusa i mirisa. Upotreba ovog uređaja takođe se može primeniti i kod astronauta, što je i bilo početno pitanje i ideja projekta “Kako astronauti osećaju ukuse?”.

Takmičenje će se održati u periodu od 17 – 20. aprila, a deca će se pored prilike da predstave svoj projekat, upoznati i sa novim trendovima i najaktuelnijim otkrićima u oblasti robotike.

Nama samo ostaje da im poručimo da smo ponosni na njihov rad i trud i poželimo im srećan put!

Izvor: saga.rs

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link