UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Filantropija Vesti

Kompanija Bambi pokrenula društveno odgovorni projekat „Važna si“

2 min read
Podeli

Požarevac, 17. oktobar 2019. – Kompanija Bambi je danas u Požarevcu predstavila novi projekat „Važna si“, u okviru kojeg su organizovani besplatani mamografski pregledi za zainteresovane žene na teritoriji Grada Požarevca uzrasta od 45 do 69 godina. Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva zdravlja, grada Požarevaca, kao i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, koji su takođe prepoznali važnost teme borbe protiv raka dojke, kao i rane dijagnostike i same prevencije.

Direktor pravnih poslova u kompaniji Bambi Vukašin Petković, istakao je da je veoma ponosan na činjenicu što je kompanija Bambi u ovaj projekat ušla uz podršku lokalne samouprave, Ministarstva zdravlja i Instituta za Javno zdravlje Srbije.

Projekat pod sloganom „Važna si“ veoma je značajan za našu kompaniju i naš cilj je da nastavimo da razvijamo i unapređujemo pomenuti projekat“, istakao je on i dodao da je namera kompanije Bambi bila da u mesecu oktobru, kada se i obeležava borba protiv raka dojke, omogući ženama uzrasta od 45 do 69 godina iz Požarevca, da besplatno obave mamografske preglede.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je naglasio da je Grad Požarevac, svestan značaja preventivnih medicinskih pregleda, oduvek snažno podržavao akcije poput ove. Značajna sredstva iz budžeta odvajali smo i odvajaćemo za modernizaciju medicinskih ustanova sa naše teritorije, kako bi sugrađani bili u prilici da dobiju adekvatno lečenje i ranu dijagnostiku. Posebno mi je drago što je idejni tvorac ove konkretne akcije kompanija Bambi, koja je od svog nastanka bila jedan od sinonima za naš grad u Srbiji ali i mnogo šire. Samim tim, društvena odgovornost koja ju je oduvek krasila, a ovom akcijom dobila još jednu potvrdu, donosi i Požarevcu “dobar glas”, na čemu su im zahvalni svi građani.

Na konferenciji za medije ispred Ministarstva zdravlja, obratila se i dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, koja je ocenila da je ovo veoma značajan projekat za grad Požarevac. Ona je dodala da je kompanija Bambi ovim primerom na najlepši način pokazala važnost brige o društvenoj zajednici i zdravlju svih žena.

Besplatni mamografski pregledi odvijaju se u periodu od 17. do 20. oktobra od 10 do 16 časova na lokaciji Trg oslobođenja u Požarevcu. Mamografija predstavlja rendgenski pregled za otkivanje promena u dojci koje se ne mogu otkriti drugim vrstama pregleda, a besplatne mamografske preglede u Požarevcu obavljaće tim stručnjaka, sa kojima će sve žene koje dođu na pregled moći kasnije i da se konsultuju. Kompanija Bambi nastoji da kroz društveno odgovorne projekte pomogne zajednici u kojoj posluje, a ovim projektom kompanija obeležava i međunarodni mesec borbe protiv raka dojke.

Izvor: bambi.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link