UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Moj izbor 2016: Potrošači su izabrali najbolje domaće proizvode i brendove

2 min read
Podeli

Beograd, 14. jun 2016. – Danas je u Svečanoj sali Skupštine Beograda, u organizaciji  udruženja “Moja Srbija” i Privredne komore Beograda i uz podršku Grada Beograda, po šesti put su svečano dodeljena priznanja “Moj izbor” za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača.

Svečanost je otvorio g. Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je tom prilikom ukazao na značaj razvoja domaće proizvodnje za ukupan razvoj srpske privrede i poboljšanje standarda građana.

Prisutnima su se obratili i g. Svetozar Krstić, izvršni direktor Privredne komore Beograda i Milan Ristić, predsednik udruženja “Moja Srbija”.

Ove godine, u konkurenciji za priznanje “Moj izbor”, koje se dodeljuje isključivo na osnovu mišljenja potrošača, našlo se 565 domaćih proizvoda i brendova. Osim dvanaest priznanja za brendove koji su u svojim kategorijama ostvarili najbolje rezultate, dodeljene su i zlatne medalje za najomiljeniji domaći proizvod i za najomiljenijeg domaćeg proizvođača.

Istraživanje, koje je ovim povodom izvršilo udruženje “Moja Srbija”, je obuhvatilo 2 010 ispitanika u jedanaest gradova Srbije. Članica Foruma za odgovorno poslovanje Delhaize Serbia omogućila anketiranje u svojim objektima i obezbedila Premia poklone za sve anketirane kupce.

Titulu “Najomiljeniji domaći proizvod” poneo je Plazma keks, kompanije članice Foruma za odgovorno poslovanje, “Bambi” dok je “Najomiljeniji domaći proizvođač” dobila kompanija Dijamant a.d. Među dobitnicima Nagrade Moj izbor našli su se i neXt sokovi, u kategoriji “Bezalkoholni napici”, kompanije članice Foruma za odgovorno poslovanje, Coca-Cola Hellenic Srbija.

Nagrade Moj izbor dobili su:

Moja Kravica, u kategoriji “Mleko i mlečni proizvodi”
Plazma keks, u kategoriji “Slatkiši”
Zlatiborac, u kategoriji “Meso i mesne prerađevine”
Dijamant ulje, u kategoriji “Ulje, prilozi i prelivi”
Začin C, u kategoriji “Supe, brašno i dodaci jelima”
Legend, u kategoriji “Odeća, obuća i proizvodi od tekstila”
Metalac posuđe, u kategoriji “Sve za kuću”
neXt sokovi, u kategoriji “Bezalkoholni napici”
Meriks, u kategoriji “Kozmetika i sredstva za higijenu”
Ždrepčeva krv, u kategoriji “Vino”
Zaječarsko pivo, u kategoriji “Pivo”
Rubin vinjak, u kategoriji “Žestoka pića”.

Izvor: mojizbor.rs

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link