UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Ostalo Vesti

Sakupljeno 16.000 EUR za zbrinjavanje onkoloških pacijenata na osmom BELhospice humanitarnom turniru

1 min read
Podeli

Beograd, 18. jun 2016. – Danas je na osmom BELhospice humanitarnom turniru u malom fudbalu sakupljeno 16.000 EUR za rad BELhospice centra na pružanju besplatnog palijativnog zbrinjavanja onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti.

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu BELhospice organizovao je, uz podršku Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Vojvodine, osmi po redu humanitarni turnir u malom fudbalu sa ciljem sakupljanja sredstava za zbrinjavanje onkoloških pacijenata.

Ovom prilikom sakupljeno je 16.000 EUR koji će biti usmereni na palijativno zbrinjavanje onkoloških pacijenata koje BELhospice zbrinjava potpuno besplatno.

Ove godine akciju je podržalo 17 kompanija, među kojima su “Apatinska pivara”, Piraeus bank, “Polimark”, KPMG, “Telegroup”, “Coca Cola”, “Scholz&Friends”, “Makler”, “Saga”, “McCann Beograd”, “Muehlbauer”, “TeleSign”, “Generali osiguranje”, “Nordeus,” Karanović Nikolić, “Belmedic” i “Adriatic Motors” d.o.o.- Hyundai Srbija, koji su sa fudbalskim timovima svojih zaposlenih odmerili snage na terenu u borbi za BELhospice pehar.

U finalu je tim kompanije KPMG odneo pobedu nad timom “Polimark” dok je trećeplasirana bila ekipa kompanije “Telegroup”. Kapitenima sva tri najbolja tima uručeni su pehari.

Turnir se svake godine organizuje sa ciljem sakupljanja sredstava za rad organizacije, ali i kako bi se podizala svest u javnosti o potrebama za palijativnim zbrinjavanjem pacijenata obolelih od raka koje je u Srbiji još uvek dostupno malom broju pacijenata kao i o neophodnosti izgradnje prvog stacionarnog hospisa za smeštaj ovih pacijenata. BELhospice je u novembru 2015. započeo veliku kampanju pod sloganom “Budi tu!” sa ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji koji će značajno podići kvalitet života terminalno obolelih pacijenata i njihovih porodica.

Izvor: ekapija.com 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link