UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

„Teslin vremeplov“ i u Nišu

2 min read
Podeli

Niš, 20. jun 2016. – Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle, Telekom Srbija predstavio je umetnički projekat „Teslin vremeplov“ i u Nišu. Nakon Beograda i Novog Sada, veliki broj Nišlija imao je priliku da, putem spektakularnih 4D projekcija, krene na putovanje kroz neobičnu životnu priču slavnog naučnika, upoznajući se sa njegovim najznačajnijim dostignućima.

U Nišu je „Teslin vremeplov“ dočekan sa velikim nestrpljenjem, a kao i na prethodnim destinacijama, ispraćen je burnim aplauzima, postigavši neverovatan uspeh. Tokom dva meseca, u tri grada je više od pola miliona ljudi, što uživo, što u direktnim prenosima preko društvenih mreža, portala Mondo i mtsTv-a, sa oduševljenjem gledalo magične prizore inspirisane Teslinim detinjstvom, životom i naučnim radom kojim je zadužio čitav svet. Fasade zgrada bile su „platna“ sa kojih se Tesla „lično“ obraćao publici, budući da je celokupan sadržaj digitalne predstave rađen po njegovim originalnim zapisima i skicama izuma koje nam je ostavio u nasleđe.

„Projektom ‘Teslin vremeplov‘ želeli smo da odamo počast genijalnom naučniku i veoma nam je drago što je zainteresovanost građana u sva tri grada bila izuzetna. ‘Teslin vremeplov‘ predstavlja još jedan projekat kojim Telekom Srbija podržava promociju i razvoj nauke. Nikola Tesla nam je omogućio savremeni način života, globalnu povezanost i unapređenu komunikaciju, a to su vizije koje vezuju Telekom Srbija sa velikim Teslom“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.

Inovativni projekat „Teslin vremeplov“ kroz dinamične zvučne efekte i autentične animacije na simboličan način dočarava Teslin izumiteljski dar i pripoveda priču o nastanku i razvoju njegovih revolucionarih ideja i pronalazaka kojima je unapredio čovečanstvo.

U susret obeležavanju 160 godina od rođenja jednog od najvećih naučnika svih vremena, „Teslin vremeplov“ je obišao tri najveća grada u Srbiji, dok su desetine hiljada posetilaca tokom trodnevnih projekcija na otvorenom, dodatno potvrdile da je domaća javnost veoma ponosna na dostignuća velikog Nikole Tesle. Digitalna predstava posvećena Teslinom životu i delu otvorila je prostor i za nove projekte Telekoma Srbija koji će popularizacijom nauke nastojati da inspiriše neke buduće, mlade pronalazače

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link