UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

O IoT rešenjima Telekoma Srbija na konferenciji u Nišu

1 min read
Podeli

Beograd, 27. april 2017. – Na nedavno održanoj konferenciji u Nišu, pod nazivom “Inovativna zelena gradnja – gradnja budućnosti”, koja promoviše  primenu energetski efikasnih rešenja u građevinarstvu, Vladan Nešić, šef Službe za razvoj i integraciju ICT servisa Telekom Srbija, za ključne korisnike održao je predavanje na temu „IoT – nova poslovna rešenja“.

Konferenciju su organizovali Klaster zelene gradnje i Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu, a izlaganje Vladana Nešića predstavilo je nove poslovne mogućnosti koje donose IoT rešenja (Internet of Things) koja mogu imati široku primenu u konceptu izgradnje „pametnih zgrada“.

„Za Telekom Srbija ova tema nije nova. Nesumnjivo je da ovakva „pametna rešenja“ imaju visoku potrebu za integracijom sa rešenjima koje može da im pruži savremena komunikacija i aplikativna logika podržana sa strane kompanije Telekom Srbija, kao i različitih partnerskih kompanija. Veoma je važno da se ovim putem afirmativno širi svest o novim tehnološkim rešenjima i sinergiji različitih privrednih grana, a to nam pruža nove poslovne mogućnosti“, izjavio je Vladan Nešić.

Prema oceni stručnjaka energetski efikasna, „zelena gradnja“, ubuduće neće biti samo trend, već i obaveza za investitore, a istaknuto je i da ovakav način gradnje nije mnogo skuplji od uobičajenog i da donosi značajne uštede.

U okviru konferencije koju je Telekom Srbija podržao, organizovana je i izložba radova studenata Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, a najbolji radovi su nagrađeni.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link