UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Počinje rekonstrukcija najstarije osnovne škole u Užicu

2 min read
Podeli

Užice, 4. novembar 2015. – Najstarijoj i najbrojnijoj osnovnoj školi u Užičkom okrugu, Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II predstoji obimna rekonstrukcija. Zahvaljujući projektu „Veliko srce“ Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i uz pomoć lokalne samouprave više od 1.000 đaka imaće bolje uslove za boravak u školi narednog polugodišta. Obimna rekonstrukcija u okviru koje će biti rekonstruisani stari i zapušteni toaleti, školski kabineti koji će dodatno biti i opremljeni, ograda kao i deo dvorišta škole vredna je više od 7 miliona dinara, od čega je lokalna samouprava pomogla sa 1.200.000 dinara.

Na konferenciji u Skupštini grada Užica najavljena je saradnja Grada, Fondacije i Eurobank na obnovi ove škole koja ima tradiciju vaspitanja i obrazovanja dužu od 130 godina i tom prilikom potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji.

“Želim da se zahvalim Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ što su prepoznali potrebu da se kroz projekat „Veliko srce“ izvrše prioritetni radovi na rekonstrukciji prostora u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II u Užicu, kao i Eurobank u Srbiji koja obezbeđuje sredstva za ovu namenu. Ovo je još jedna potvrda da, kada postoji dobra volja da se pomogne, ako se udruže snage tada se pronađe način. Učenici najstarije užičke osnovne škole će zahvaljujući ovoj donaciji uskoro imati mnogo bolje uslove za rad i boravak u školi što svakako zaslužuju i što će, verujem, umeti da cene“, rekao je gradonačelnik Tihomir Petković.

Zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika jedinstvene MasterCard kartice „Veliko srce” istoimeni projekat „živi“ već petu godinu zaredom.

„Nije slučajnost što smo odlučili da jubilarni 30. objekat u okviru projekta „Veliko srce“ bude upravo Prva osnovna škola Kralj Petar II. Privilegija je što smo u prilici da pomognemo obnovu škole koja obrazuje mlade naraštaje već više od 130 godina i čiji su polaznici bili neki od najistaknutijih ljudi . Nadam se da će u ovoj školi u narednim godinama stasavati generacije akademika, naslednika nekadašnjih đaka Ljubomira Simovića ili Milutina Uskokovića, i da u školskom dvorištu ugledamo naslednice naših vrhunskih sportistkinja Olivere Jevtić ili Vesne Čitaković,“ istakao je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank.

Partner Eurobanke u projektu „Veliko srce“ od početka je Fondacija „Ana i Vlade Divac“. „Uspeh dece jedina je merljiva jedinica našeg rada. Do sada smo obradovali skoro 10 hiljada dece u vrtićima i školama širom Srbije. Sigurna sam da će bolji uslovi u školi nakon obnove biti dodatni podsticaj i nastavničkom kadru ali i đacima da budu jedinstveni u svom cilju – stvaranju kvalitetnih mladih naraštaja,” rekla je Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Saniranje učeničkih toaleta u „Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II“ koju pohađa 1200 učenika i pozicioniranje njihovih ulaza iz dvorišnog dela unutar školske zgrade je jedna od najprioritetnijih infrastrukturnih potreba naše škole. U ime učenika, njihovih roditelja i zaposlenih u školi duboko se zahvaljujem fondaciji Divac, našem Gradu i Eurobanci što su ispoljili osećaj za ovaj problem i spremnost da nam pomognu,“ izjavio je direktor škole Nikola Bacetić.

Izvor: Eurobank
Foto: Veliko srce

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link