UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Počela gradnja Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“

1 min read
Podeli

Beograd, 6. novembar 2015. – Na osmu godišnjicu Delta fondacije postavljen je kamen temeljac za Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ i time najavljen početak izgradnje druge zadužbine Delta Holdinga.

Objekat, u čiju izgradnju će biti uloženo oko 500.000 EUR, Delta fondacija poklanja gradu Kragujevcu, koji je obezbedio zemljište u neposrednoj blizini spomen parka Šumarice i kompletnu infrastrukturu.

Izgradnja Centra, kojom rukovodi Delta Real Estate, trajaće 6 meseci, a otvaranje objekta planirano je na Đurđevdan, kada se obeležavaju i Dani grada Kragujevca. Izgradnjom Centra „Iskra“ obezbediće se najbolji uslovi za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, ali i podići svest o njihovim mogućnostima i izazovima sa kojima se svakodnevno susreću. Objekat će raditi pod okriljem Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Osnovni podaci:

Centar Iskra prostiraće se na 660 m2 i ponudiće:

• Četiri smeštajne jedinice;
• Multifunkcionalni prostor za edukaciju, seminare i inkluzivna druženja;
• Sportsko – rehabilitacioni blok sa ordinacijom za terapijsku masažu, sobom za hidroterapiju, sportskom salom i ordinacijom za psihologa i pedagoga;

Kapacitet objekta, koji će u potpunosti biti arhitektonski prilagođen, bez barijera, sa taktilnim stazama, brajevim oznakama i adekvatnim svlačionicama, iznosi 88 korisnika, od čega je rehabilitacioni deo kapaciteta 21 korisnika, smeštajni 15 korisnika i multifunkcionalni 52 korisnika. U Centru „Iskra“ biće zaposleno 15 stručnih radnika.

Izvor: Delta fondacija

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link