UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

COVID-19 Mala i srednja preduzeća

Tunel za dekontaminaciju – proizvod domaćeg preduzeća, dar Delta holdinga bolnici “Dragiša Mišović”

1 min read
Podeli

Beograd, 14. april 2020. – Kompanija Delta holding donirala je KBC ” Dr Dragiša Mišović” tunel za dekontaminaciju, proizvod domaćeg preduzeća Trefoil Inžinjering iz Kraljeva, saopštio je Predsednik Delta Holdinga, Miroslav Mišković, putem svog Linked In profila.

Veliko priznanje odajemo domaćoj firmi Trefoil Inženjering. U najkraćem roku izradili su dezinfekcioni tunel i on je juče postavljen u bolnici “Dragiša Mišović”. Pomoći će zdravstvenim radnicima da neuporedivo brže i efikasnije prolaze dezinfekciju, od koje im direktno zavisi zdravlje i zaštita od virusa.” saopštio je Mišković.

Prethodno je ispred privremene bolnice na Beogradskom sajmu postavljen identičan tunel za dekontaminaciju i dezinfekciju medicinskog i drugog osoblja koje je u kontaktu sa obolelima od virusa korona. Tunel je kompletno domaći proizvod koji je, za samo pet dana, konstruisao, proizveo i na sajam, uz pomoć Vojske Srbije, postavio Trefoil Inžinjering iz Kraljeva.

„Mi smo primenii sistem sličan spuštanju magle u rudnicima i na osnovu toga napravili orošavanje za svakoga ko uđe u tunel pojedinačno. Sam prolazak kroz tunel traje pet, šest sekundi i za to vreme osoba u tunelu biva kompletno tretirana i po izlasku dekontaminirana“, izjavio je za portal Kraljevo online, Miloš Milojević, diplomirani mašinski inženjer, jedan od projektanata tunela.

Izvor: Linked In/ Kraljevo Online
Foto: Preenscreen

Tagovi:

Može vam se svideti

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link