UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Prikupljena sredstva za dom zdravlja Apatin

2 min read
Podeli

Apatin, 15. oktobar 2015. – Povodom završetka akcije prikupljanja sredstava namenjenih Domu zdravlja u Apatinu, u petak, 9. oktobra, u velikoj sali Skupštine opštine Apatin održan je donatorski skup na kojem su učestvovali privrednici grada.

Humanitarnu akciju u kojoj su prikupljena značajna sredstva pokrenuli su Opština Apatin i Sosijete ženeral banka i podržale je sa po 100.000 dinara. Sredstva su namenjena nabavci EKG aparata za dečije odeljenje i aspiratora za službu hitne medicinske pomoći. Ostatak prikupljenih sredstava potiče iz donacija privrednika  regiona, a veliki odziv omogućio je nabavku ne samo planiranih aparata, već i dodatne opreme za Dom zdravlja.

Predsednik opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić, zahvalio je svim donatorima i istakao značaj sprege lokalne samouprave i privrede u rešavanju problema koji utiču na život svih građana, ističući kako opština konstantno ulaže u unapređenje kvaliteta života u svim segmentima ,  Smiljanić je rekao da “vremena nisu laka i da često rešavanje nekih važnih pitanja moramo da ostavimo za kasnije jer postoje hitniji prioriteti. Zato su inicijative koje okupljaju veći broj ljudi oko rešavanja nekog problema još značajnije, a mi u Apatinu smo mnogo puta pokazali spremnost da doprinesemo svojoj lokalnoj zajednici” kaže Smiljanić.

“Velika mi je čast što danas imam priliku da budem na ovom skupu koji dokazuje da solidarnost, uprkos svim izazovima današnjice, još uvek živi, skupu koji potvrđuje spremnost naših privrednika, malih preduzeća jednako koliko i velikih kompanija, da se okupe oko humanog cilja, a kada je taj cilj zajednički korporativnom i javnom sektoru, uspeh ne može da izostane “- rekla je u svom obraćanju Branka Simin, menadžerka ekspozitura Sosijete ženeral banke u Somboru i Apatinu. Ona je dodala da ova banka posluje u skladu sa visokim standardima društveno odgovornog poslovanja i da često ulaže ne samo sredstva, već i znanje i vreme svojih volontera, kako bi doprinela rešavanju gorućih problema lokalne zajednice u kojoj posluje.

Izvor: radio Dunav
Foto: Societe Generale

 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link