UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Telekom Srbija generalni partner ovogodišnje Akademije modernog menadžmenta

2 min read
Podeli

Beograd, 16. decembar 2016. – Sedma Akademija modernog menadžmenta studentske organizacije ESTIEM održana je nedavno u Beogradu, a predstavnici Telekoma Srbija, kao  generalnog partnera ovog događaja, imali su priliku da se sva tri dana druže sa studentima i razmene ideje i iskustva.

Tema ovogodišnje Akademije „Company vs Startup“ bila je veoma inspirativna, budući da naša kompanija razvija projekte u cilju podsticaja preduzetništvu, kao što je program mts startap ubrzanje, mts app konkurs i radi na unapređenju saradnje i podrške otvaranju Startit centara u Srbiji, sa partnerskom organizacijom SEE ICT.

U okviru panel diskusije, koje je doprinela rasvetljavanju teme preduzetništva i ponudila odgovore na pitanja zašto i kako započeti preduzetnički projekat, učestvovao je Milan Simić, izvršni direktor za IT podršku  i ICT servise Telekoma Srbija. Kako je preduzetništvo u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija posebno interesantno za mlade u Srbiji, Milan Simić je istakao prednosti povezivanja startapa i kompanija. Kao jedan od osnovnih razloga za saradnju i partnerstvo naveo je da startapi od kompanija mogu dobiti poznavanje tržišta, široku prodajnu mrežu, kredibilitet i pristup fondovima, a korporacije od startapa mogu očekivati nove ideje i tehnološka rešenja primenljiva u radu sa korisnicima, kao i brzinu i fleksibilnost procesa.

Viktor Štrbac, stručnjak za odnose sa javnošću u Telekomu Srbija i Vladimir Trkulja, ko-osnivač SEE ICT, imali su priliku da iz ugla kompanije i preduzetnika predstave studentima motive, prednosti i eventualne nedostatke podrške i pokretanja preduzetničkih projekata.

Poslednji dan konferencije bio je rezervisan za razradu ideja studije slučaja na temu kako savremene tehnologije mogu da unaprede kvalitet života u velikim gradovima. Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost, dala je smernice i podršku studentskim timovima tokom rada na zadatku, a od pet ideja izdvojila se ona o koja rešava problem rezervacije parkinga u centru grada.

Studentska organizacija ESTIEM ima 6000 članova, prisutna je u 31 zemlji u svetu,  a ovogodišnju Akademiju modernog menadžmenta pratilo je više od 200 studenata Beogradskog univerziteta.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link