UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Telekom Srbija podržala Sportske igre mladih

2 min read
Podeli

Beograd, 24. jul 2016. – Kompanija Telekom Srbija podržala je ovogodišnje Sportske igre mladih na kojima je učestvovalo više od 950 osnovaca iz 32 grada u Srbiji. Osnovci su se nadmetali u devet sportskih disciplina, a državno finale održano je od 19. do 23. jula na terenima na Adi Ciganliji u Beogradu.

Takmičenja su održana u malom fudbalu, rukometu, odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu, odbojci na pesku, tenisu i igri „između dve vatre“. Po završetku finalnih utakmica ukupno 200 najboljih okitilo se zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama, a odličja su im uručili predstavnici sponzora i prijatelji manifestacije.

Mnogo uspeha timovima koji će Srbiju predstavljati na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu, u ime prijatelja manifestacije mts-a, poželeo je Miljan Mandić iz Sektora za PR. „mts podržava naše najbolje sportiste i šampione, ali i događaje poput Sportskih igara mladih, sa željom da svako ima mogućnost da se bavi sportom. Ovakvi događaji i manifestacije će sigurno iznedriti buduće velike šampione, ali još važnije od toga da li ste zauzeli prvo ili treće mesto jeste da steknete nove prijatelje, da se družite i naučite šta je fer plej“, izjavio je Miljan Mandić na ceremoniji dodele medalja.

Sportske igre mladih prvi put su organizovane 1996. godine u Splitu, sa idejom da se svim osnovcima omogući učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta. Ideja je rasla i takmičenje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom delu Evrope. Državno finale Sportskih igara mladih Srbije 2016. održano je pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, i uz pomoć i podršku Ministarstva za omladinu i sport, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link