UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

„Teslin vremeplov“ oduševio Beograđane

2 min read
Podeli

Beograd, 12. maj 2016. – Povodom 160 godina od rođenja slavnog naučnika Nikole Tesle, kompanija Telekom Srbija upriličila je inovativnu 4D projekciju umetničkog projekta „Teslin vremeplov“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. Ovaj jedinstveni multimedijalni događaj, prikazan na fasadi Instituta Servantes i Zadužbine Nikole Spasića, dočarao je slikom i zvukom najvažnije trenutke i otkrića iz života genijalnog izumitelja.

„Teslin vremeplov“ predstavlja audio-vizuelni spektakl u kojem nas Nikola Tesla svojim rečima vodi kroz svoje naučno oblikovanje, kao i kroz proces rađanja ideje koja potom prerasta u izum.

„Nikola Tesla ostavio je neizbrisiv trag u nauci i upravo ovaj umetnički projekat odaje počast velikanu nauke koji nam je dao u nasleđe svoja revolucionarna otkrića. U skladu sa našom osnovnom delatnošću, nastojimo da i na ovaj način promovišemo neprolazna naučna dostignuća u ovoj oblasti, kao i doprinos naših naučnika koji su svojim delima zadužili ceo svet“, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Premijeru ovog multimedijalnog spektakla u Knez Mihailovoj ulici, kao i direktan prenos preko Fejsbuka, Jutjuba i Mondo portala, uživo je pratilo više hiljada ljudi. Interesovanje za ovaj događaj raslo je iz sata u sat kako na mestu dešavanja tako i na društvenim mrežama.

Direktor Teslinog memorijalnog projekta, Aleksandar Protić, kao veliki poznavalac života i dela Nikole Tesle dao je naučnu osnovu za realizaciju „Teslinog vremeplova“.

„Vizionarski projekat Telekoma Srbije teži da sećanje na Nikolu Teslu približi savremenicima upravo putem tehnologija koje su deo njegove zaostavštine. Vrhunska tehnologija upotrebljena je kao instrument koji za cilj ima mnogo dalekosežniji uticaj: obrazovni, memorijalni i inspirativni. Nikola Tesla sinonim je, ne samo za kreativnost, inovacije i pronalazaštvo već i za pomirenje i za neprestanu borbu za pravdu i slobodu. Telekomunikacije, iz Tesline perspektive, samo su jedan vid komunikacije koja ljude treba da poveže i posluži njihovom individualnom i kolektivnom uzrastanju,“ izjavio je Aleksandar Protić.

„Teslin vremeplov“, posle Beograda, u predstojećem periodu nastaviće svoje putovanje u Novom Sadu i Nišu.

Svojim društveno odgovornim delovanjem kompanija Telekom Srbija podržava nauku, sa jedne strane negujući lik i delo naših naučnika, a sa druge ulažući u mlade naraštaje i inovativne projekte. „Virtuelni muzej Nikole Tesle“, „Virtuelni muzej Mihajla Pupina“, „mts Android konkurs“ samo su neki od projekata kojima Telekom Srbija podstiče razvoj mišljenja i naučnog pristupa u pronalaženju odgovora za savremene izazove.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link