UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

„Teslin vremeplov“ posetio Banja Luku

2 min read
Podeli

Banja Luka, 17. oktobar 2016. – Kompanije Telekom Srbija i m:tel Banja Luka povele su mnogobrojnu publiku ispred Banskog dvora u centru Banja Luke na nezaboravno putovanje „Teslinim vremeplovom“. Multimedijalne predstave o životu Nikole Tesle oduševile su i Banjalučane, upoznavajući ih sa slavnim srpskim naučnikom, njegovim životom i revolucionarnim idejama koje su kasnije vešto pretočene u brojne izume.

„Ovo je priča koja spaja tehnologiju, nauku, istoriju i umetnost, a to su oblasti koje se sa lakoćom mogu povezati sa kompanijom m:tel. Zahvaljujući ideji Telekoma Srbija, ovaj multimedijalni prikaz Teslinog života već je oduševio građane najvećih centara u Srbiji i Crnoj Gori, a sada ga sa ponosom poklanjamo našim korisnicima u Banjaluci“, istakao je Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel Banja Luka na svečanom otvaranju projekcije. Svoje zadovoljstvo što se ova jedinstvena projekcija održava u Banja Luci izrazio je i Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije Republike Srpske.

Pored publike ispred Banskog dvora, projekciju „Teslinog vremeplova“ u Banja Luci pratili su i brojni internet korisnici putem livestreaming-a na facebook stranici kompanije m:tel Banja Luka.

Zahvaljujući savremenim tehnologijama, umetnički projekat „Teslin vremeplov“ je tokom proteklih šest meseci obogatio kulturne scene u sedam gradova u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, obeleživši značajan jubilej – 160 godina od  rođenja Nikole Tesle. Nesvakidašnje multimedijalne projekcije na pravi način su odale zahvalnost našem naučniku, jednom od najslavnijih izumitelja u svetskoj istoriji, budući da bi današnji način komunikacije bio bi nezamisliv bez Teslinih naučnih dostignuća. Veliko interesovanje građana pokazatelj je da za popularizaciju nauke uvek ima mesta, kao i da će život i delo našeg genijalnog izumitelja i dalje privlačiti pažnju generacija koje dolaze.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link