UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Konkursi UniCredit Banka Vesti

UniCredit Fondacija izdvaja 3 miliona evra za konkurs “Call for education 2023”

2 min read
Podeli

Inicijativa će podržati programe borbe protiv obrazovnog siromaštva u 10 zemalja u kojima je UniCredit Grupa prisutna

Beograd, 5. jul 2023. UniCredit Fondacija, u skladu sa svojom svrhom da otključa potencijal sledeće generacije Evrope, pokreće Call for education 2023 (Poziv za obrazovanje) za podršku programima koji se bore protiv obrazovnih problema u svim zemljama u kojima Grupa posluje (osim u Bugarskoj i Rumuniji, gde je poziv upravo uspešno zaključen).

Za ovu inicijativu, koja uključuje Srbiju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Slovačku i Sloveniju, UniCredit Fondacija će izdvojiti ukupan doprinos od tri miliona evra sa ciljem da identifikuje i podrži programe za škole, odnosno za učenike (uzrasta od 11-19 godina), koje realizuju neprofitne organizacije, sa posebnom pažnjom na:

• rešavanje ranog napuštanja škole,

 • podsticanje univerzitetskog obrazovanja,

 • sticanje adekvatnih veština za ulazak na tržište rada.

Andrea Orcel, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Fondacije, izjavio je: „Obrazovanje je osnovna pokretačka snaga za budućnost Evrope, i čvrsto verujem da je, kao jedne evropske institucije, naša odgovornost da dosledno identifikujemo i podržavamo mlade talente u zajednicama u kojima poslujemo, jer će to postaviti temelje za napredak i uspeh našeg kontinenta u godinama koje dolaze. Zato sa ponosom objavljujem „Call for education 2023 (Poziv za obrazovanje)“, koji uključuje 10 zemalja u kojima smo prisutni. Ova inicijativa je savršeno usklađena sa posvećenošću Grupe da stalno pruža našim zajednicama priliku da napreduju i unapređuju se u društvenim aspektima, u skladu sa ESG strategijom i strateškim planom Banke“.

Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija, istakao je: „U UniCredit Banci obrazovanje je jedno od ključnih postulata našeg poslovanja, jer smatramo da današnjim uticajem i osnaživanjem edukacije mladih stvaramo povoljnu sutrašnjicu za sve nas. Zadovoljstvo mi je što je naša banka u Srbiji deo ovog projekta UniCredit Fondacije, naročito imajući u vidu da smo godinama unazad upravo na taj način uspevali da pružimo podršku različitim neprofitnim organizacijama širom naše zemlje“.

Neprofitne organizacije mogu podneti svoje prijave na namenskoj platformi do 8. septembra 2023. godine.

Do kraja oktobra 2023. godine, posebno osnovana Komisija za evaluaciju će izabrati oko 20 pobedničkih projekata, određujući i iznos same podrške.

Da biste preuzeli pravilnik o Pozivu za obrazovanje 2023, kliknite OVDE.  (Call for Education 2023)

UniCredit Bank Srbija jedna je od članica mreže Forum za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj.    

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link