UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Lidl Vesti

LIDL obeležio 150 parking mesta za osobe sa invaliditetom

2 min read
Podeli

Tokom maja, juna i jula kompanija Lidl Srbija je brojnim aktivnostima nastavila projekat „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“, koji drugu godinu zaredom sprovodi u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS. U cilju podizanja svesti o značaju poštovanja pravila parkiranja vozila osoba sa invaliditetom Lidl je do sada  ispred prodavnica širom Srbije dodatnim tablama označio 150 parking mesta ove namene.

Za vreme trajanja projekta „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ kompanija Lidl je dodatnim tablama obeležila više od 150 parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom i to ispred 35 Lidl prodavnica širom Srbije. Ukupno, Lidl ispred svih svojih prodavnica trenutno na raspolaganje potrošačima stavlja više od 350 parking mesta namenjenih i označenih za upotrebu osobama sa invaliditetom.

Rešavanje problema nepropisnog parkiranja i podizanje svesti o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom za nas je vrlo važan aspekt društveno odgovornog poslovanja, stoga smo vrlo ponosni na rezultate ovog projekta i to što je ova tema postala značajna u javnom govoru i prostoru“, izjavila je Jasmina Šrndić, rukovodilac sektora Korporativne komunikacije u kompaniji Lidl Srbija.

U sklopu projekta „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ Lidl je nastavio i akcije postavljanja obaveštajnog materijala na nepropisno parkirane automobile na Lidlovim parkinzima, angažovan je „putujući razglas“ koji je ispred pojedinih prodavnica obaveštavao nepropisno parkirane automobile da svoj auto parkiraju na adekvatno mesto, a poziv na savesno parkiranje građanima je upućen i putem edukativnog videa, koji je brzo postao popularan na društvenim mrežama, a čiji su promoteri poznati TV i radio voditelj Dragan Ilić i novinarka i influenserka Branislava Antović.  

Na poziv kompanije Lidl Srbija akcija „blokade“ parkinga od strane osoba sa invaliditetom ispred jedne Lidl prodavnice u Beogradu, takođe je privukla značajnu pažnju prolaznika i potrošača. Na simboličan način javnosti je prikazan značaj adekvatnog parkiranja u odnosu na mesta namenjena osobama sa invaliditetom i neophodnost poštovanja tuđih prava i potreba.

Ovim projektom Lidl nastavlja da apeluje na širu javnost, sugrađane i potrošače u svojim objektima da poštuju pravila parkiranja na mestima označenim za osobe sa invaliditetom, koja su zbog svoje širine i blizine ulazu namenjena onima kojima su baš takva parking mesta potrebna.

O Lidlu

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 12.200 prodavnica, kao i više od 220 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 67 prodavnica u 38 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” već treću godinu zaredom. 

Kompanija Lidl jedna je od članica mreže Forum za odgovorno poslovanje. Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj.    

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link