UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

CSR Europe FOP Vesti

Forum za odgovorno poslovanje u Briselu na dvodnevnom okupljanju članica mreže CSR Europe

2 min read
Podeli

Zajedno sa drugim partnerskim organizacijama mreže CSR Europe, predstavnica Foruma za odgovorno poslovanje prisustvovala je od 20. do 21. juna godišnjoj konferenciji ove mreže, generalnoj skupštini kao i Bootcamp događaju koji je imao za cilj da uspostavi saradnju između članica na novim inicijativama. 

Konferencija CSR Europe 2023, sa temom “A Caucus to Forge Alliances for Just Transition,” okupila je preko 70 predstavnika organizacuja, evropske donosioce odluka, poslovne lidere i ključne aktere kako bi podstakla udruživanje i saradnju ka inkluzivnom pristupu zelenoj i digitalnoj tranziciji. Održan 20. juna u Briselu, ovaj događaj predstavljao je jedinstvenu priliku za preduzeća i regulatorne organe širom Evrope da se lično sastanu i preduzmu konkretne akcije u cilju rešavanja globalnih problema koji su nastali usled rata u Ukrajini i krize povezanom sa snabdevanjem energijom i kupovnom moći. 

CSR Europe pozvala je učesnike da sarađuju na agendi “Pravedne tranzicije” (Just transition) Evropske Unije. Učesnici su takođe dobili uvid u korporativne akcije i mogućnosti zagovaranja za pristup politici EU koja koristi vodeće kompanije kao saveznike.  

Na Generalnoj skupštini održanoj 20. juna učesnici su razgovarali i glasali o narednim koracima za povećanje pozitivnog društvenog uticaja kroz zajedničke akcije.  

Bootcamp na temu “Različitost i inkluzija” održan 21. juna imao je za cilj da podstakne uključenost i saradnju među Nacionalnim partnerima CSR Europe kroz pokretanje novih projekata u okviru ovih tema. Sastanak su vodili Responsible Business Forum iz Poljske, Fondacija Sodalitas i organizacija Impronta Etica iz Italije koji su uobličili koncept na osnovu ideja učesnika. 

Dvodnevnom događaju koji je održan u Briselu od 20. do 21. juna prisustvovala je Isidora Dragićević ispred Foruma za odgovorno poslovanje.  

CSR Europe je mreža koju čini 35 nacionalnih asocijacija za društveno odgovorno poslovanje i preko 10.000 kompanija širom Evrope. Forum za odgovorno poslovanje je članica mreže CSR Europe od 2009. godine. 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link