UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Veliki Mihajlo Pupin pred malom publikom pozorišta „Duško Radović“

2 min read
Podeli

Beograd, 4. jun 2015. – Nastavljajući popularizaciju lika i dela Mihajla Pupina, kompanija Telekom Srbija podržala je projekat u okviru kojeg se, od maja ove godine, pred svaku predstavu u Malom pozorištu „Duško Radović“ emituje edukativni film o životu našeg velikog naučnika. Kratak film, prilagođen deci najmlađih uzrasta, prikazuje se pre početka predstava i u foajeu dečijeg pozorišta, predstavljajući Mihajla Pupina i njegova značajna dostignuća.

„Ideja nam je bila da život i delo našeg svetski priznatog naučnika približimo najmlađoj generaciji na zanimljiv i edukativan način. Saradnja sa pozorištem „Duško Radović“ deo je niza projekata koje je kompanija Telekom Srbija otpočela proteklih godina, sa ciljem da deci i mladima predstavi značaj Pupinovih pronalazaka za savremeno društvo, pogotovo u svetu telekomunikacija“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekom Srbija.

Projekcije filma predstavljaju dodatni sadržaj uz redovni repertoar dečijeg pozorišta koje se u januaru mesecu ove godine vratilo na svoju staru adresu na Tašmajdanu.

„Za uspeh u životu su nam potrebni dobri izbori i dobri prijatelji. Telekom Srbija je naš izbor i naš prijatelj, prijatelj Malog pozorišta „Duško Radović“. Hvala Telekomu Srbija na podršci i nadamo se da ćemo još dugo sarađivati“, istakao je direktor pozorišta, Alek Rodić.

U edukativnom filmu, napravljenom uz podršku Telekoma Srbija, korišćeni su materijali iz knjige za decu „Mihajlo Pupin“, autorke dr Jovane Kulauzov Rebe, koja govori o uzbudljivoj životnoj avanturi čuvenog srpskog naučnika. Povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Mihajla Pupina i 90 godina od kada je za svoju autobiografiju „Sa pašnjaka do naučenjaka“ dobio Pulicerovu nagradu, kompanija Telekom Srbija je tokom prošle i pretprošle prošle godine, u saradnji sa Obrazovno istraživačkim društvom „Mihajlo Pupin“ realizovala i projekate Virtuelni muzej „Mihajla Pupina“ i 3D sajt o njegovom rodnom mestu „Idvoru“,  kao i konkurs za najbolje radove na temu Mihajlo Pupin u kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link