UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Veliko srce: Novo igralište u Novom Sadu

2 min read
Podeli

Novi Sad, 23. jun 2016. – Više od šest stotina dece u vrtiću „Maslačak“ dobilo je novo igralište i mobilijar zahvaljujući projektu „Veliko srce“ koji šestu godinu zaredom sprovode Eurobank i Fondacija “Ana i Vlade Divac“. Ovaj vrtić je pre skoro 25 godina od Gradske uprave Novog Sada proglašen prvim ekološkim vrtićem u Srbiji, a renovirano igralište će omogućiti još kvalitetnije ekološke aktivnosti svih uzrasta.  Vrednost donacije je oko 1,4 miliona dinara. Otvaranju novog igrališta prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vućević.

„Osim što nosimo titulu prvog ekološkog vrtića, ponosni smo imamo i decu koji uče na mađarskom jeziku, a svake godine vrtić upisuju i deca sa invaliditetom sa kojima radi dobro edukovan tim vaspitača. Zbog svega ovoga nam je bila važno da obnovimo igralište, jer nam je cilj da podstićemo razvoj ekologije kao stila života. Hvala projektu „Veliko srce“ što je zakucalo na vaša vrata, naglasila je Mirjana Đurđev, direktorka PU „Radosno detinjstvo“.

„Drago mi je što smo bili u prilici da deci „Maslačka“ darujemo novo igralište, da pomognemo da na pravi način razvijaju svoju maštu i damo podršku kvalitetnom vaspitanju dece. Ovo je i veliko priznanje klijentima Eurobanke koji su omogućili da “Veliko srce“ u najkraćem roku stigne u one vrtiće kojima je potrebna pomoć. Već šest godina istrajavamo na tom putu i ponosni smo što ovaj projekat nosi epitet jednog od najdugoročnijih u segmentu društveno odgovornog poslovanja kod nas“, rekla je Željka Ćirić Jakovljević, menadžer korporativnih komunikacija Eurobank.

U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“ je tokom šest godina postojanja obnovljeno 36 vrtića i osnovnih škola širom Srbije.

„Pokretači smo brojnih humanitarnih projekata među kojima „Veliko srce“ zaista ima značajno mesto. Ponosni smo zbog njegovog kontinuiteta i raznolikosti, ali iznad svega  radosti koje je pružio za više od 15 hiljada dece u gradovima širom Srbije“, rekla je Ana Divac, osnivač i predsednik Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Izvor: BIZlife

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link