UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Radno okruženje Vesti

Zadovoljni zaposleni čine uspešne timove

2 min read
Podeli

Beograd, 29. januar 2019. – U Atlantic grupi veruju da kompaniju čine ljudi, kao i jedinstvena korporativna kultura koja uvažava individualne različitosti i uverenja i podstiče saradnju i sinergiju između različitih segmenata proizvodnje, inovacija, marketinga i prodaje.

– Osnov održivog poslovanja svake kompanije je da postane svesna važnosti i potrebe sopstvenog uticaja na unapređenje opštih društvenih uslova, što pre svega podrazumeva odgovoran odnos kompanije prema svojim zaposlenima i zato je naš fokus, osim dobrih rezultata poslovanja, podrška zaposlenima da iskoriste svoje pune potencijale i poboljšaju svoje veštine, kao i privlačenje i negovanje talenata i njihov dalji razvoj. U programima koje razvijamo za zaposlene, uključujući i način upravljanja timova, ističemo kao ključne elemente prilagodljivost i mogućnost izbora – rekao je Vladimir Čupić, direktor predstavništva Atlantic grupe za Srbiju.

U Srbiji u okviru Atlantica posluju renomirani brendovi kao što su Soko Štark, Grand kafa, Bakina tajna, voda Karađorđe, i to je više od 2.500 zaposlenih, koji zahvaljujući primeni najviših standarda u praksi ljudskih resursa imaju podršku da se ostvare na svom radnom mestu, ali i usklade svoj privatni život sa poslovnim obavezama. Samo zadovoljni zaposleni čine uspešne timove.

Fleksibilno radno vreme, mogućnost da rade od kuće u određenim situacijama, ili pak dobiju slobodan dan na prvi dan škole svog deteta, sistematski pregledi, socijalna davanja, podsticanje volonterskog rada i kreativnih hobija, ali i bavljenje sportom, sve to su pogodnosti kojima Atlantic grupa svim svojim zaposlenima omogućava da budu svoji i prepoznaju i iskoriste one prilike koje im najviše odgovaraju.

Takođe, Atlantic grupa je u okviru Programa zadržavanja ključnih ljudi uvela poseban model fleksibilnih beneficija na osnovu ličnih potreba, opciju odgođenog bonusa uz godišnji prinos, kao i takozvani sabatikal – plaćeno odsustvo u trajanju do šest meseci, kao priliku za odmor ili ispunjenje neke druge potrebe u životu. Atlantic grupa je jedna od prvih kompanija u FMCG industriji u Evropi koja pruža tu mogućnost zaposlenima i definitivno prva u našem regionu, što je dodatno čini jedinstvenom u upravljanju ljudskim resursima.

Potvrda tome su i priznanja stručne javnosti kao što je nagrada za program korporativnog volontiranja, dodeljena na nivou Foruma društveno odgovornih kompanija u Srbiji, kao i Certifikat Poslodavac Partner – ovogodišnje prestižno priznanje Atlantic grupi za visoke standarde u upravljanju ljudskim resursima, po prvi put dodeljena na srpskom tržištu, zatim Top 3 BeActive nagrade za „Body and Mind program“, Evropska komisija; Atlanticov program zadržavanja i angažovanja zaposlenih u Top 3 Najbolje HR prakse u sklopu HR konferencije Drive 2018 u organizaciji vodećeg portala za zapošljavanje u BiH, Posao.ba.; kao i nagrada Srpske asocijacije menadžera za najbolji program za Razvoj talenata u 2018. godini.

Izvor: Kurir / E.K.

Foto: Promo

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link