UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

CSR Index FOP Vesti

CSR Indeks – Zašto treba da se indeksirate?

1 min read
Podeli

Beograd, 22. februar 2016. CSR Indeks Srbija je prva nacionalna platforma za procenu društvene odgovornosti kompanija u Srbiji, a pokrenule su ga Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv uz podršku USAID-a.

CSR Indeks zasniva se na metodologiji koja je prilagođena stanju i razvijenosti nacionalne ekonomije. To je jedina metodologija koja omogućava objektivno poređenje performansi kompanija u kontekstu društvene dgovornosti.

Zašto pristupiti procesu CSR indeksiranja?

CSR LIDERSTVO:

Nađite se na prvoj nacionalnoj listi društveno odgovornih kompanija! Sve kompanije koje ispunjavaju 70% od ukupnog broja poena ulaze na listing društveno odgovornih kompanija u Srbiji. Sve kompanije koje ispune uslov dobijaju potvrdu/priznanje da se nalaze na listi CSR Indexa.

SAMOEVALUACIJA I UČENJE:

Iskoristite priliku da dobijete sveobuhvatan izveštaj o stanju CSRa u svojoj kompaniji! Sve kompanije dobijaju detaljan izveštaj sa informacijama o ostvarenim poenima i ostvarenom mestu na rang listi.

PROMOCIJA DOBRIH PRAKSI:

Najbolje rangiranim kompanijama biće dodeljena posebna priznanja!
Kompanije koje su ostvarile najviši rang u ukupnom bodovanju i u
pojedinim oblastima dobijaju posebna godišnja priznanja CSR indexa.

NACIONALNA STATISTIKA:

Učestvujte u kreiranju nacionalne statistike koja ukazuje na vezu CSR-a sa ekonomskim performansama! Kvantitativni podaci prikupljeni ovom prilikom, biće korišćeni za poređenje pokazatelja karakterističnih za društveno odgovorne kompanije i proseka na nivou nacionalne ekonomije sa ciljem ukazivanja na prednosti implementacije CSR-a za poslovanje.

Više informacija dostupno je na: csr-index.rs

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link