UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Vesti

Vip mobile i korisnici za decu sa invaliditetom

2 min read
Podeli

Beograd, 19. februar 2016. – Kompanija Vip mobile uručila je donaciju u vrednosti od tri miliona dinara udruženju samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka”.

Ovom donacijom označen je i početak zajedničkog projekta „Vidljive i nevidljive veze” koji ima za cilj osnaživanje i unapređenje položaja dece sa invaliditetom kroz digitalno opismenjavanje i upotrebu asistivne tehnologije. Deo doniranih sredstava prikupili su Vip korisnici slanjem humanitarnih SMS poruka, dok je Vip donirao deo prihoda ostvaren od SMS saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Novčana sredstva biće upotrebljena za nabavku opreme bazirane na asistivnoj tehnologiji, koja se koristi da bi se povećale, održale ili poboljšale funkcionalne mogućnosti dece sa različitim oblicima invaliditeta. Ova oprema biće uručena na trajno korišćenje udruženjima i ustanovama širom Srbije koja okupljaju decu sa invaliditetom i njihove roditelje. Osim toga biće organizovan i Edukativni karavan podrške, koji će obići više od 10 mesta širom naše zemlje u cilju unapređenja položaja i inkluzije dece i mladih sa invaliditetom u manjim sredinama. Takođe, po prvi put mališani iz udruženja „Plava školjka“ će imati priliku da postanu deo inkluzivnog lutkarskog pozorišta, pa će tokom ove godine spremati predstavu „Cvrčak i mrav“, po originalnom autorskom tekstu slikarke i književnice Sofije Blagojević.

„Kao što školjka skriva biser, tako i naša deca skrivaju biser u sebi. Ali ako školjka ostane zatvorena, taj biser niko neće videti. Međutim, zahvaljujući kompaniji Vip i njenim korisnicima koji su obezbedili ovu donaciju, našoj deci je omogućeno da se upoznaju sa osnovama digitalne pismenosti i upotrebom asistivne tehnologije i da na taj način iskoriste sve svoje potencijale”, rekla je Nadica Blažić, predsednica i osnivač udruženja „Plava Školjka”, tokom preuzimanja donacije.

„Verujem da ćemo sa našim korisnicima dugoročno doprineti rešavanju problema inkluzije dece sa invaliditetom i dodatno skrenuti pažnju javnosti na izazove sa kojima se ovi mališani i njihove porodice svakodnevno suočavaju“, poručila je ovom prilikom Natali Delić, direktor/CTO kompanije Vip mobile.

U proteklih sedam godina Vip mobile je tokom novogodišnje donacije zajedno sa svojim korisnicima donirao značajna sredstva za podršku slepim i slabovidim osobama, žrtvama trgovine ljudima, mališanima sa autizmom, deci oboleloj od astme i najmlađima koji su lečeni od malignih bolesti. Prošlogodišnja donacija upotrebljena je za realizaciju projekata „SuperBus” kroz koji je prošlo oko 5.000 mališana bez roditeljskog staranja i onih koji žive u najsiromašnijim naseljima.

Izvor: Beta

 

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link