UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Konkursi Radno okruženje Represent Communications

CSR profesionalci: Još pet dana za nominacije

2 min read
Podeli

Beograd, 4. maj 2022 – Još samo pet dana ostalo je za nominacije CSR profesionalaca koji će se naći na istoimenoj prestižnoj listi. Poziv je raspisao Forum za odgovorno poslovanje u saradnji sa Smart kolektivom, agencijom Represent Communications i magazinom Bizlife kako bi istakli ulogu i odali priznanje osobama koje se bave razvojem odgovornih i održivih praksi poslovanja u okviru svojih kompanija.

U trenutku kada su pred kompanijama sve veći izazovi povezani sa održivošću poslovanja, kao i sa održivim razvojem društva, sve je važnija uloga CSR profesionalaca koji doprinose usklađivanju ekonomskih ciljeva preduzeća sa potrebama zaposlenih i zajednice u kojoj posluje, istovremeno vodeći računa da poslovanje ne utiče negativno na životnu sredinu. Iz tog razloga, sa željom da se njihov značaj i uloga istaknu, raspisan je poziv za nominacije stručnjaka iz ove oblasti. U pitanju su pojedinci koji svojim radom i zalaganjem doprinose sprovođenju dobrih poslovnih praksi sa pozitivnim i merljivim društvenim uticajem u oblastima poput zaštite životne sredine, ljudskih prava, etičkog poslovanja i odgovora na COVID-19.

Poziv za nominacije je otvoren do 9. maja 2022. godine. Svi zainteresovani mogu da se uključe u kreiranje ove prestižne liste tako što će nominovati kandidata/kinju ili se prijaviti lično. U okviru poziva, jasno su definisani uslovi za ulazak na listu, poput petogodišnjeg iskustva u radu na društveno odgovornim projektima u okviru kompanije i prepoznavanja na radnom mestu ili u široj zajednici kao osobe koja zagovara i promoviše principe održivog i odgovornog poslovanja. Potrebno je da nominovana osoba ispunjava uslove definisane pozivom, kao i da potvrdi svoje učešće ukoliko je predložena od strane nekog drugog. Konačna lista “CSR profesionalci” će biti premijerno objavljena u majskom broju magazina Bizlife. Uslovi prijavljivanja dostupni su na vebsajtu FOP-a.

Društveno odgovorno poslovanje (CSR) podrazumeva „odgovornost kompanija za uticaj koji ostvaruju na društvo“. Uticaj poslovanja može biti i pozitivan i negativan, i odnosi se na sve aspekte poslovanja, a naročito na one u vezi sa životnom sredinom, socijalne i u vezi sa upravljanjem (Enviromental, Social, Governace – ESG). Poslovanje u skladu sa principima društvene odgovornosti omogućava kompaniji održivost, odnosno, sposobnost da dugoročno stvara vrednost.

Vodeći se krilaticom “Bolji biznis za bolje društvo”, Forum za odgovorno poslovanje okuplja kompanije koje doprinose razvoju društva kroz principe održivog razvoja i podstiče biznis sektor da bude aktivan i pouzdan partner zajednice u kojoj posluje. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, odgovornosti i etike, i kroz sinergiju resursa i znanja doprinosi sprovođenju dobrih poslovnih praksi koje donose pozitivan i merljiv društveni uticaj.

Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: A1, Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, Belgrade Airport, Bosis, B92, Coca-Cola HBC Srbija, Delhaize Serbia, Delta Holding, Direct Media, Elixir group, Erste Bank, Eurobank Direktna, Gecić law, Lidl Srbija, Manpower Group, Moravacem, Nelt Co, Nestlé Adriatic S, Nordeus, OTP Banka Srbija, PepsiCo, Represent Communications, Telekom Srbija, Yettel, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Bank.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link