UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Delhaize Srbija Elixir Group Erste bank FOP Lidl Održivi razvoj OTP banka Srbija UniCredit Banka Vesti

Dodeljena priznanja “Šampioni održivosti”

2 min read
Podeli

Ceremonija dodele priznanja kompanijama koje su integrisale ciljeve održivog razvoja u svoje poslovanje održana je 12. decembra u okviru ovogodišnjeg CSR & ESG foruma.  

Nagrada “Šampioni održivosti” koja ima za cilj da istakne projekte koji na direktan način doprinose ostvarenju ciljeva Agende održivog razvoja dodeljena je treći put. Ove godine nagrađeno je šest izuzetnih projekata sledećih kompanija:  

 • Delhaize Serbia – “Hrana za sve” 
  Potcilj: 2.1 – Do 2030. okončati glad i osigurati pristup bezbednoj, nutritivnoj i dovoljnoj ishrani tokom cele godine svim ljudima, a posebno siromašnima i licima u stanjima ranjivosti. 
 • OTP banka – “Generator Lab” 
  Potcilj: 8.3 – Promovisati razvojno orijentisane politike koje podržavaju produktivne aktivnosti, stvaranje dostojanstvenih poslova, preduzetništvo, kreativnost i inovativnost i podsticati formalizaciju i rast mikropreduzeća, odnosno malih i srednjih preduzeća, uklјučujući i pristup finansijskim uslugama. 
 • Lidl Srbija – “Dobro se reciklažom vraća” 
  Potcilj: 12.5 – Do 2030. značajno smanjiti proizvodnju otpada kroz prevenciju, redukciju, recikliranje i ponovno korišćenje. 
 • Erste banka Srbija – “#VerujUsebe: Osnaživanje žena” 
  Potcilj: 5.5 – Obezbediti da žene u potpunosti i efektivno učestvuju i imaju jednake mogućnosti za rukovođenje na svim nivoima donošenja odluka u političkom, privrednom i javnom životu. 
 • Elixir Group – “Izrada mape puta dekarbonizacije” 
  Potcilj: 9.4 – Do 2030. unaprediti infrastrukturu i prilagoditi industrije kako bi postale održive, uz veću efikasnost u korišćenju resursa i većim usvajanjem čistih i ekološki ispravnih tehnologija i industrijskih procesa. 
 • Unicredit Banka Srbija – “Jedinstvena kreditna linija – Prilika za inkluzivno zapošljavanje” 
  Potcilj: 9.3 – Povećati pristup malih industrijskih i ostalih preduzeća finansijskim uslugama, posebno u zemljama u razvoju, što obuhvata i povoljne kredite, i povećati njihovu integraciju u lance vrednosti i u tržišta. 

Ovogodišnja konferencija „CSR&ESG Forum – Diversity of perspectives“ održana je uz podršku projekta Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije. 

Dodatno je podržana od strane platforme „Održivi razvoj za sve“ koju finansiraju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Prijatelji konferencije su Coca Cola HBC Srbija, Ahold Delhaize Serbia, Elixir Group i Heineken Srbija. ESG Pokrovitelj konferencije je Erste banka Novi Sad. Događaj su medijski podržali Bizlife, Održi me, Nova ekonomija, InStore i Daily Green. 

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link