UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice FOP Održivi razvoj Vesti

Dodeljena priznanja za doniranje hrane najugroženijima na CSR & ESG forumu

2 min read
Podeli

Godišnja priznanja za doniranje hrane najugroženijima dodeljena su treću godinu zaredom na ovogodišnjem CSR & ESG forumu. U okviru svečane ceremonije dodele priznanja, istaknuto je izuzetnih dvadeset kompanija donatora, kao i osam organizacija koje su uspešno posredovale između tih kompanija i krajnjih korisnika. 

Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo od 2021. godine dodeljuju godišnja priznanja za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i ostvarenju Ciljeva održivog razvoja. Ova priznanja se dodeljuju kompanijama i organizacijama civilnog društva koje se posebno ističu u ovim oblastima, bilo kroz medijski prisustvo ili kroz efikasnu saradnju s članicama Koalicije za dobročinstvo i lokalnim partnerima. 

Ovogodišnji dobitnici priznanja među donatorima su AD Imlek, Pionir doo, Atlantic Grupa, Bambi, Bosis, Coca-Cola HBC, Delhaize Srbija, DM drogeriemarkt, Jaffa Crvenka, La Linea Verde, Lidl, Marbo product, Mercator-S d.o.o, MK Group, Mlekara Šabac, Mlekoprodukt, Nectar, Nestle Adriatic, Nicefoods Restorani doo i Zentiva, a među organizacijama posrednicima ADRA Srbija, Banka hrane Beograd, Banka hrane Niš, Banka hrane Vojvodina, Crveni krst Beograd, Fond B92, Fondacija SOS Dečija sela Srbija i Crveni krst Srbije. 

Koaliciju za dobročinstvo čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, Srpski filantropski forum, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv,  Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Koalicija za dobročinstvo se zalaže za unapređenje zakonskog okvira za doniranje hrane i podsticanje doniranja hrane uz podsećanje da su od ove godine donacije hrane oslobođene PDV-a u Bosni i Hercegovini. Tokom prethodne dve godine Koalicija za dobročintsvo realizovala je i nagrađivanu kampanju “Spasimo hranu, spasimo humanost” u koju se uključilo više od 50 kompanija i organizacija i u okviru koje je tada prikupljeno 143,5 tone za najugroženije. 

Ovogodišnja konferencija „CSR&ESG Forum – Diversity of perspectives“ održana je uz podršku projekta Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom. Ostali partneri na projektu su Caritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.         

Dodatno je podržana od strane platforme „Održivi razvoj za sve“ koju finansiraju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Prijatelji konferencije su Coca Cola HBC Srbija, Ahold Delhaize Serbia, Elixir Group i Heineken Srbija. ESG Pokrovitelj konferencije je Erste banka Novi Sad. Događaj su medijski podržali Bizlife, Održi me, Nova ekonomija, InStore i Daily Green.    

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link