UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice FOP Održivi razvoj Partnerstvo Projekat za unapređenje okvira za davanje Vesti

Možemo li zajedno za bolje društvo?

2 min read
Podeli

Beograd, 11. avgust 2020. – Kriza izazvana pandemijom virusa Kovid-19 pokrenula je nezapamćeni odgovor privrednih društava, civilnog društva, javnog sektora i građana u želji da se suprotstave njenom negativnom uticaju u svim vitalnim oblastima društva počevši od rizika po zdravlje, nezaposlenost i siromaštvo u celom svetu.

Zamah lokalnog društvenog aktivizma inspirisao nas je da još jače založimo za bolje/novo strateško pozicioniranje društveno odgovornog poslovanja (DOP) i filantropije u Srbiji danas, kada nam je potrebna najveća moguća solidarnost, podrška i usklađeni napor svih društvenih aktera da osiguramo da ne samo preživimo krizu već i da iz pandemije izađemo kao jače i bolje društvo/zajednica.

I kao što je Svetska poslovna zajednica u decembru 2019. u Davosu definisala Univerzalnu svrhu kompanije u četvrtoj industrijskoj revoluciji, cilj nam je da donošenjem „Manifesta odgovornog i održivog poslovanja u Srbiji“, pokrenemo novi talas snažnijeg strateškog angažovanja poslovnog sektora u oblasti razvoja društva, ali i da ukažemo na potrebu veće međusektorske saradnje, koja podrazumeva uključenost, solidarnost i doprinos svih društvenih aktera (privrednih društava, organizacija civilnog društva i državne administracije) u rešavanju ekonomskih i socijalnih problema koji su pojačani epidemijom Kovid-19.

U tom cilju, Forum za odgovorno poslovanje u saradnji sa Savetom za DOP Privredne komore Srbije i partnerima sprovodi širi konsultativni proces sa predstavnicima poslovnog sektora, organizacijama civilnog društva i državnim institucijama u Srbiji, koji za krajnji cilj ima prepoznavanje potreba, izazova i šansi, kao i definisanje preporuka u pogledu budućeg angažovanja poslovnog sektora u društvu.

Ovim putem, pozivamo vas sa iznesete svoje stavove putem upitnika namenjenog predstavnicima poslovnog sektora koji se nalazi na sledećem linku: https://bit.ly/2PGFOn7. Rok za popunjavanje upitnika je 31.08.

Unapred vam se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu, a za sve informacije možete nam se obratiti putem mejla: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs

Aktivnost sprovodi Forum za odgovorno poslovanje u saradnji sa Savetom za DOP Privredne komore Srbije u okviru Projekta unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobočinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Smart kolektiv, Trag fondacija, Catalyst balkans, Forum za odgovorno poslovanje, Srpski filantropski forum i Privredna komora Srbije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link