UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Održan letnji sastanak članica Foruma za odgovorno poslovanje

2 min read
Podeli

Beograd, 05. jul 2019. – Predstavnici Foruma za odgovorno poslovanje okupili su se na redovnom letnjem sastanku kompanija članica, kako bi razmenili informacije o dešavanjima u prethodnom periodu i planovima za drugu polovinu godine.

Drugi kvartal obeležilo je aktivno učešće kompanija članica na polju unapređenja regulatornog okvira koji bi podsticajnije delovao na razvoj korporativne filantropije. Kroz učešće u radu 3 radne grupe osnovane odlukom Saveta za filantropiju, u kome je Predsednik Foruma za odgovorno poslovanje Dejan Turk član, kompanije članice su imale priliku da doprinesu pitanjima na polju zagovaranja poboljšanog pravnog i regulatornog okvira za davanje, kao što je podizanje visine neoporezivog iznosa stipendije, uspostavljanje kriterijuma koji će omogućiti oslobađanje od poreza na dodatu vrednost kada su u pitanju donacije, uvođenje poreskih umanjenja ili olakšica kada je reč o donacijama koje čine građani i sl.

Na sastanku je najavljena tradicionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju CSR Forum koja ce se odrzati 04. decembra ove godine pod sloganom „ Lideri održivog razvoja, a stručna javnost imaće priliku da razmeni iskustva o nefinansijskom izveštavanju sa predstavnicima najraspostranjenije metodologije o izveštavanju – GRI, na dogadjaju koji je planiran za oktobar 2019. godine.

Naše članice, koje su lideri u svojim oblastima poslovanja, su potpuno svesne da još mnogo toga može, i mora da se uradi u zajednicama širom zemlje.  U periodu pred nama nastavljamo sa brojnim planiranim CSR aktivnostima, zato što verujemo u moć zajedničkog delovanja kao i da biznis ima snagu da stvara bolje društvo i oblikuje svet na bolje”, rekao je Neven Marinović, Izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje.

Sastanak se organizuje u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Forum za odgovorno poslovanje okuplja lidere iz poslovnog sektora koji doprinose razvoju društva kroz primenu principa društveno odgovornog poslovanja. Inovativnim pristupom održivom poslovanju, podstiče sve oblike biznis sektora da na različite načine doprinesu razvoju zajednice. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, i sinergijom resursa i znanja razvijaju alate za upravljanje društveno odgovornim aktivnostima, i tako ostvaruju merljiv društveni uticaj.

Članice Foruma su: Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, British American Tobacco, B92, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, CRH, Delhaize Srbija, Deloitte, Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Eurobank, GSK, IKEA Srbija, Lidl Srbija, Manpower Group, Mercator-S, NIN, Nordeus, Rakita Exploration, Represent Communications, SAGA, Societe Generale Banka, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Banka, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

Tagovi:
DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link