UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice Nefinansijsko izveštavanje Vesti

Predstavljen 10. CSR izveštaj kompanije Delta Holding

2 min read
Podeli

Beograd, 11. jul 2019. – Delta Holding objavio je i predstavio 10. Izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju za 2018. godinu.  Tačnost podataka sadržanih u Izveštaju, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća EY Srbija.

Najznačajniji društveno odgovorni projekat započet prošle godine je Naše selo. Cilj ovog projekta je oživljavanje i jačanje srpskog sela, pre svega prenošenjem znanja Delta Agrara o modernoj poljoprivrednoj proizvodnji individualnim proizvođačima. Osim toga, gazdinstvima u projektu obezbeđeni su otkup i povoljno finansiranje proizvodnje kreditima Erste banke za koje troškove kamate preuzima Delta Agrar.

Projekat Naše selo dobio je nagradu za najbolju društvenu odgovornu kampanju od strane časopisa Diplomacy & Commerce i specijalnu nagradu za društvenu korisnost Aurea od strane portala eKapija.

Delta Holding je dobitnik nagrade za društveno najodgovorniju kompaniju godine za razvoj preduzetništva i prenošenje znanja mladima, koju dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera. Osim toga, Delta je prepoznata i kao rodno najsenzitivnija kompanija.

Za podršku preduzetništvu u ranoj fazi pokrenuli smo program Delta Biznis Inkubator koji podržava startap projekte, i finansijski, ali pre svega mentorski, dajući poslovnim početnicima znanje i iskustvo koje ima menadžment naše kompanije. Našu bazu kadrova gradimo jedinstvenim projekom Mladi lideri, u kome zapošljavamo mlade talente sa tek završenim fakultetom. Tako poslovanje činimo održivim, dok istovremeno pomažemo i našoj zemlji stvarajući vrhunske menadžere koji doprinose razvoju srpske ekonomije” izjavila je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj.

Nakon predstavljanja informacija iz CSR Izveštaja za 2018. godinu usledio je panel o programu Naše selo pod nazivom “Švajcarska sela na istoku Srbiju” koji je vodila Radojka Nikolić, urednica Magazina Biznis i Ekonometar.

Učesnici panela Miloš Joković i Nevenka Joncić, učesnici projekta Naše selo i zaposleni u Delta Agraru Zoran Đogić, kategori menadžer voćarstva i Dušan Vrućkić, rukovodilac stočarstva u Zaječaru, govorili su o značaju programa Naše selo, dosadašnjim aktivnostima i koliko te aktivnosti doprinose njihovim poljoprivrednim rezultatima.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link