UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

Članice FOP FOP aktuelnosti Vesti

Održan prvi sastanak članica i rukovodstva Foruma u ovoj godini

2 min read
Podeli

Beograd, 18. februar 2020. – Članice Foruma za odgovorno poslovanje okupile su se prošlog petka u prostorijama UniCredit Banke na prvom redovnom godišnjem sastanku.

Sastank je bio prilika za razmenu informacija o predstojećim aktivnostima, kao i boljem upoznavanju sa novom članicom, kompanijom Elixir group.

Nakon osvrta na 2019. godinu, predstavljene su aktivnosti i glavni ciljevi za 2020, ali i najavljen novi edukacioni format Foruma za odgovorno poslovanje, koji će se održavati svakog poslednjeg četvrtka u mesecu.

CSR Learn&Share Meetup biće prilika za unapređenje znanja u oblasti društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja sa ciljem da stvori posvećenu zajednicu vrhunskih profesionalaca u ovoj oblasti. Održavaće se svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, a samo neke od tema koje će se obrađivati vezane su za – nefinansijsko izveštavanje, korporativno volontiranje, biznis i ljudska prava, ciljeve održivog razvoja, merenje društvenog uticaja, cause-related marketing i uključivanje stejkholdera.

Sastanak je takođe bio prilika da se članice upoznaju sa dosadašnjim radom ekspertske grupe Projekta za unapređenje okvira za davanja i od njih dobiju povratne informacije o priritetima u zagovaranju izmena javnih politika kao što je Strategija društveno odgovornog poslovanja.      

Istog dana, prostorijama Vip mobile, u prepodnevnim časovima bio je održan i sastanak Predsedništva i UO Forum za odgovorno poslovanje. Sastanku su prisustvovali Dejan Turk, predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i članovi UO, Tijana Koprivica iz kompanije Delta Holding, Vladimir Tipsarević, Coca-Cola HBC Srbija i Željka Ćirić Jakovljević, Banca Intesa.

Predsednik Foruma i članovi UO evaluirali su aktivnosti u prethodnoj godini i usvojili predložene aktivnosti u tekućoj godini u cilju jačanja zadovoljstva članica i uključivanje novih kompanija u mrežu.   

Sastanak članica je organizivan u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Forum za odgovorno poslovanje okuplja lidere iz poslovnog sektora koji doprinose razvoju društva kroz primenu principa društveno odgovornog poslovanja. Inovativnim pristupom održivom poslovanju, podstiče sve oblike biznis sektora da na različite načine doprinesu razvoju zajednice. Forum osnažuje kompanije da posluju u skladu sa principima održivosti, i sinergijom resursa i znanja razvijaju alate za upravljanje društveno odgovornim aktivnostima, i tako ostvaruju merljiv društveni uticaj.

Članice Foruma su: Atlantic grupa, Bambi, Banca Intesa, B92, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, CRH, Delhaize Srbija, Deloitte, Delta Holding, Direct Media, Erste Bank, Eurobank, Elixir group, GSK, IKEA Srbija, Lidl Srbija, Manpower Group, NIN, Nordeus, OTP banka, Rakita Exploration, Represent Communications, Telekom Srbija, Telenor, TITAN Cementara Kosjerić, UniCredit Banka, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link