UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Održan sastanak povodom Social Impact Bond programa zapošljavanja

1 min read
Podeli

Beograd, 4. oktobar, 2017. Kancelarija UNDP-a u Srbiji i Forum za odgovorno poslovanje održali su sastanak sa predstavnicima odabranih kompanija kako bi dobili njihovo mišljenje prilikom kreiranja i ulaganja u novi program zapošljavanja.

Social Impact Bond (SIB) je inovativan program, čiji se mehanizam ulaganja angažuje kroz privatni kapital pri rešavanju socijalnih problema, uz finansijski povraćaj investitoru. Ideja iza SIB pristupa je angažovanje privatnog kapitala u finansiranju aktivnosti zapošljavanja, kao što su obuke, stručna praksa, rad sa potencijalnim poslodavcima i pružaocima usluga (nevladine organizacije, kompanije, agencije javnog sektora itd.) pri kreiranju programa.

Glavni cilj spomenutog projekta, koji će biti implementiran od strane UNDP-a u saradnji sa Finnish Innovation Fund Sitra i Vladom republike Srbije, biće obezbeđivanje rešenja za dugoročnu nezaposlenost mladih koja, ako postane trajna, može da dovede do socijalne isključenosti, uz istovremeno stvaranje najviših životnih troškova za društvo.

Tagovi:
Sledeći članak

Može vam se svideti

Sledi

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link