UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Prvi evropski Samit biznis sektora i obrazovnih institucija: Zapošljavanje mladih najveći prioritet u Evropi

2 min read
Podeli

Brisel, 23. novembar 2017. – Komesarka za zapošljavanje, socijalna pitanja, veštine i mobilnost radne snage, Marianne Thissen i predsednik CSR Europe, evropske poslovne mreže za društveno odgovorno poslovanje, Etienne Davignon, bili su domaćini prvog evropskog samita biznis sektora i obrazovnih institucija (First European Business-Education Summit) koji se održao u Briselu. Na ovom događaju razmotrena su dostignuća inicijative Pakt za mlade i istraženi novi načini kako bi se pospešila zapošljivost mladih u narednim godinama.

Marianne Thissen i EtienneDavignon u zajedničkom obraćanju izjavili su: “Partneri evropskog Pakta za mlade stvorili su više od 23.000 partnerstava između biznis sektora i obrazovnih institucija i kreirali više od 160.000 novih prilika za prakse, obuke ili prvo zaposlenje za mlade. Širom Evrope, partneri Pakta za mlade praktičnim primerima pokazuju kako preduzeća sarađuju sa školama i univerzitetima – u korist studenata u različitim fazama njihovog obrazovanja, nastavnika, zaposlenih, ali i u korist poslovanja datih kompanija. Povezujući ključne zainteresovane strane, Pakt je delovao kao inkubator za nove, evropske projekte saradnje. Nadamo se da će vas ovaj pakt dodatno inspirisati i podržati da se strateški angažujete u poslovno-obrazovnim partnerstvima. Naš cilj je jasan: Bolje pripremiti mlade za uključivanje na tržište tako što će partnerstva između biznis sektora i obrazovnih institucija postati nova norma u Evropi.”

Projekat Evropski Pakt za mlade započet je u novembru 2015, od strane CSR Europe i predstavlja apel biznis sektoru, socijalnim partnerima, obrazovnim institucijama i drugim zainteresovanim stranama da razviju i konsoliduju partnerstva u cilju podrške zapošljavanju i socijalnoj inkluziji mladih. Ambiciozni cilj Pakta bio je da se stvori 10.000 kvalitetnih partnerstava za osnaživanje mladih, koji su nadmašeni impresivnim rezultatima: Tokom dve godine formirano je 23.000 partnerstava između biznis sektora i obrazovnih institucija, kao i 160.000 novih mogućnosti za mlade koji su uticali na 5,2 miliona učenika.

Skupu od 650 učesnika i 50 izvršnih direktora kompanija posvećenih stvaranju kulture partnerstva između biznis sektora i obrazovnih institucija u Evropi, pridružio se i Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani.

Tagovi:

Može vam se svideti

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link