UČITAVANJE

Ukucaj za pretragu

FOP Vesti

Šta poslovni sektor očekuje od civilnog sektora?

2 min read
Podeli

Beograd, 12. februar 2020. – Predsednik Foruma za odgovorno poslovane i CEO Vip mobile i A1 Slovenija, Dejan Turk učestvovao je danas kao panelista na konferenciji „Nove perspektive u saradnji poslovnog i civinog sektora“ koji je organizovala Beogradska otvorena škola uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u Srbiji.

Ovom prilikom Turk je istakao nekoliko ključnih stvari kada su u pitanju očekivanja poslovnog sektora od organizacija:

  • Poslovni sektor očekuje malo više proaktivnosti od organizacija kada su u pitanju predlozi i ideje. Potrebno je da pre bilo kakvog predloga za saradnju, organizacije najpre istraže koje su vrednosti kompanije i da li postoje zajednički ciljevi.
  • Poslovni sektor takođe, očekuje da to budu istinski zajedničke inicijative u koje će biti uključen i pružiti podršku ne samo materijalne prirode već i svojim ljudstvom i drugim resursima. Prečesto, organizacije se obraćaju samo za materijalnu podršku – tražeći od kompanija da daju novac i ostave ih da same realizuju projekat, ponekad i bez bilo kakvog izveštavanja kompanije o toku aktivnosti. Prava partnerstva traže uključenost i zajednički rad.
  • I na kraju, ali ne manje bitno, čak i kada se kompaniji neki predlog ili projekat svidi, mnoge organiziacije ne prođu finalnu proveru – a to je compliance check. Razlozi mogu da budu različiti, od nepostojanja politika i procedura, neusklađenost poslovanja sa zakonima ili povezanosti sa trećim licima koja bi mogla biti u sukobu interesa.


Turk je takođe istakao da za sve aktivnosti koje sprovodi kompanija na čijem je čelu u saradnji sa brojnim neprofitnim organizacijama, nikada motiv nije da se istakne logotip kompanije ili doda još jedna stavka u godišnjem izveštaju, već da iza svega stoji istinska želja da se poboljša stanje u zajednici.

DON’T MISS OUT!
Prijavite se na naš newsletter
budite u toku sa najsvežijim CSR aktuelnostima u Srbiji i regionu! 
Prijava
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link